“Binomul PSD-ALDE a luat o pauză tactică de la intenţiile de a-l scoate pe Iohannis de la butoane, iar ce urmează, după cum ne spune manualul, se numeşte diviziunea socială a muncii. Urmează un uragan care va face Catrina să pară o adiere. Întrebarea e doar când vor lovi. Când va urma asaltul final? Va fi dus tot de Şerban/Codrin/Nicolicea şi Olguţa sau vor intra şi Illuminati roşii de tip Rus/Oprişan/Ponta/Katy/Năstase/Ilici?", scrie Rareş Bogdan.

"Preşedinţii celor două Camere şi-au împărţit misiunile – POLIŢISTUL BUN şi POLIŢISTUL RĂU – şi joacă în piesa vieţii lor. Dragnea a trebuit să-şi atenueze imaginea de lider maxim de care s-a agăţat Tăriceanu cu plăcerea unei căpuşe înfipte în călcâiul elefantului şi a ajuns să cânte dulce, ca un piţigoi de Bărăgan. După lecţia administrată de peste 500.000 de români deştepţi, poate fi chiar credibil. De cealaltă parte, Tăriceanu nu poate face nicio tumbă, pentru că nimeni nu va crede că e chiar el. Deci zice Aria Calomniei cu sentimentul că a scris-o chiar el. Are un tupeu de mardeiaş de Ferentari chiar dacă a avut şansa de a trăi într-o casă cu o biblioteca de vreo 10.000 de volume. De unii nu se prinde însă cartea din bibliotecă pentru că îi fascinează doar cărţile de joc.

Care este însă scopul? Marea Adormire! Dragnea i-a promis probabil preşedintelui, prin emisari cu steagul alb, că de-acum va fi cuminte, deci poate fi iertat deşi era să scoată România de pe orbită şi a recapitulat "restauraţia" zile în şir. Numai cine nu munceşte nu greşeşte! Iar Iohannis probabil i-a şi crezut. Glasul mieros al Liviului l-a trimis la somn uşor, dar mai ales util. Util până când PSD-ALDE îşi reface forţele de imagine pe afară şi va încerca să adoarmă cu cadouri sociale corpul civic. După care îl vor „executa”. Sau cel puţin nu mă îndoiesc că vor spera.

Dar vă întreb pe voi: credeţi că un hoţ de buzunare nimerit într-un autobuz plin de nevăzători va fi brusc atins de interdicţia din porunca a 8-a? Bingo! După cum nici somnul preşedintelui nu îl va îndemna pe Dragnea şi ai lui să renunţe la plan. O curtezană care umblă despuiată printr-o unitate de infanterie nu se poate aştepta că soldaţii doar să-i cânte psalmi. Preşedintele a avut 3 săptămâni faste iar acum pare tot mai absent şi moale, adormit de cântul ielelor.

Dragnea acum e în corzi, dar nu arată, şi, mai ales, nu se schimbă. Când se va împuternici, va lovi din nou. O va face năpraznic. Pentru că între timp a acumulat frustrările celui care a avut totul şi în 30 de zile a devenit aproape nimic. La 20 ianuarie avea România la picioare, mai ales după vizita şi masa bine orchestrată şi achitată la Donald. Nu răţoiul, ci taman cel mai puternic om al planetei.

Însă l-a mâncat în fund şi, după porcăria OUG 13, îşi aştepta sfârşitul, chiar dacă nu era împăcat cu viitorul sau. Doar că… ce idee i-a venit! Ia să-i tragă nişte cântece de leagăn! Căci şi-a adus aminte că Iohannis e dascăl de fizică. Dacă era de istorie, ştia că, pentru a nu auzi sirenele, Ulise şi-a pus ceară în urechi.

Lui Dragnea i-a ţinut figura! Aşa cum i-a ţinut şi lui Ponta în primele luni de mandat ale lui Iohannis. În locul sau, îi trimiteam după ţigări cu şuturi în genunchi!

Dar totuşi de ce se lasă pesediştii buni, cred că or mai fi şi din ăştia:) călcaţi în picioare de Dragnea şi baronii sudului şi bătuţi cu rigla peste degete de Shhaideh? Pentru că li se merită! Ei ştiu ce ştim toţi, cu excepţia preşedintelui nostru: Dragnea şi ai lui se pregătesc să lovească. România e parcarea lor în minţile lor şi vor acţiona. Cât de curând, mai ales că liberalii se sfâşâie între ei iar useristii îşi caută liderii şi busola. Sau liderii cu busola.”, spune Rareş Bogdan.