Evenimentul Zilei > Justitie > Dragnea pregătește lovitura decisivă pentru PSD. Răzbunarea pusă la cale în închisoare
Dragnea pregătește lovitura decisivă pentru PSD. Răzbunarea pusă la cale în închisoare

Dragnea pregătește lovitura decisivă pentru PSD. Răzbunarea pusă la cale în închisoare

Procesul în care Liviu Dragnea cere dizolvarea PSD reîncepe azi. Procesul a fost suspendat pe durata stării de urgență.

În cursul anului 2019, fostul lider PSD a contestat din nou organizația PSD Teleorman și a cerut dizolvarea acesteia. Dragnea a motivat că, prin în decizia prin care a fost condamnat se arată că și cele două angajate a Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, care au lucrat la PSD, au comis o fraudă.

Astfel, susținea Dragnea sunt create premisele care duc la concluzia că organizaţia de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată, dizolvarea constituind modificare de statut, modificare care trebuie astfel comunicată Tribunalului București.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.

Pe data de 27 mai 2019, Liviu Dragnea își afla sentința de la ÎCCJ. Acesta era condamnat încă din primă instanță la 3 ani și 6 luni, ca în final completul de 5 judecători să mențină decizia inițială.

Patru din cei cinci judecători ai completului s-au pronunțat pentru condamnare. Judecătorul care a făcut opinie separată a considerat că procesul ar trebui rejudecat, așa cum a cerut apărarea lui Liviu Dragnea, invocând nelegalitate a completului de 3 judecători care a dat decizia în primă instanță. CCR trebuie să se pronunțe asupra acestui aspect.

Completul care l-a judecat pe Liviu Dragnea este format din cinci judecătoare: Rodica Aida Popa, președinta completului, Lucia Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera și Simona Encean. Judecătoarea Luciana Mera urmează să se pensioneze la 1 iunie, având deja decizia de pensionare de la CSM.

În același dosar, judecătorii au mai decis soarta și altor persoane implicate, inclusiv cea a Bombonicăi Prodana, fosta soție a liderului PSD.

Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, a fost achitată. Bombonica Prodana a achitat întregul prejudiciu la etapa de fond a procesului.

Adriana Botorogeanu a fost condamnată la doi ani cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu.

Constantin Balaban a fost condamnat un an cu suspendare pentru fals intelectual și achitat pentru abuz în serviciu.

Olguța Șefu, fosta șefă a DGASPC Teleorman, a fost achitată pentru abuz în serviciu, condamnată un an cu suspendare pentru fals intelectual.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: