Editura Evenimentul si Capital

Băsescu l-a agăţat pe Dragnea. Plângere penală pentru liderul PSD. Breaking news în politică

Traian Băsescu
Autor: | | 0 Comentarii | 12761 Vizualizari

Președintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache, a luat decizia de a depune o plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea la DIICOT.

Președintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache, îl acuză pe Liviu Dragnea că a incitat la violență prin atacurile la adresa protestatarilor anti-PSD.

Am depus plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea pentru afirmaţiile mincinoase şi iresponsabile făcute despre protestatarii anti-PSD de la Galaţi

Redau mai jos textul comunicatului de presă pe care l-am transmis către mass media

Preşedintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache, a luat decizia de a depune o plângere penală împotriva lui Liviu Nicolae Dragnea, preşedinte PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru comiterea de către acesta a infracţiunii de „comunicare de informaţii false”, prevazută de articolul 404 din Codul Penal. Prin acţiunile sale, preşedintele Camerei Deputaţilor a purces nu numai la defăimarea şi calomnierea oamenilor de bună-credinţă care au protestat în mod paşnic împotriva unui partid politic, conform drepturilor consfinţite de Constituţie, ci şi la alimentarea unui climat de tensiune socială de natură să afecteze siguranţa naţională, instigând, practic, la comiterea de violenţe.

„Galaţiul este un judeţ condus de 30 de ani de PSD-işti. În frunte cu Dan Nica şi Viorel Ştefan, PSD şi-a bătut joc de Galaţi, transformându-l într-una dintre cele mai sărace zone ale Uniunii Europene. Există o strategie programatică a acestui partid de a-i ţine pe oameni săraci şi dependenţi, pentru a le obţine într-un final voturile. Acum, Liviu Dragnea nu vrea să ne mai lase nici măcar să protestăm împotriva unei Puteri abuzive, minţind cu bună ştiinţă despre cele întâmplate la Galaţi. În mod simbolic, ca participant la protestul anti-PSD de la Galaţi, am depus această plângere penală pentru a-i da ocazia lui Dragnea că eram bătăuşi înarmaţi, drogaţi şi mobilizaţi de SRI. Prin afirmaţiile sale mincinoase şi având în vedere statul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a afectat siguranţa naţională, încercând să alimenteze conflictul social”, a declarat preşedintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache.

În emisiuni din zile succesive, la posturile TV Antena3 şi RomâniaTv, Liviu Dragnea a afirmat despre protestatarii de la Galaţi şi Iaşi că ar fi fost „bătăuşi”, „drogaţi”, „securişti”, „oameni aflaţi la ordinul SRI”, „oameni care se comportă precum cămăşile negre fasciste” etc. Genul acesta de limbaj venit dinspre a treia persoană în statul român, preşedintele Camerei Deputaţilor, denotă iresponsabilitate, afectând climatul social şi încălcând dispoziţiile legale în vigoare. În sprijinul acuzaţiei sale, deputatul Cristache va lucra cu materialul clientului: va depune ca probe înregistrările emisiunilor TV în care Liviu Dragnea a făcut respectivele afirmaţii mincinoase.

„Nu pot să accept faptul că oameni de bună-credinţă, a căror singură <> este că îşi iubesc ţara, judeţul şi oraşul sunt terfeliţi în felul acesta de un om politic iresponsabil, care pare că îşi doreşte să curgă sânge în România, în speranţa că, din acest haos generat, va mai putea supravieţui politic. Ceea ce face Liviu Dragnea, de la înălţimea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, arată disponibilitatea acestuia de a da foc ţării. Niciun om politic, indiferent pe ce funcţie s-au cocoţat, nu şi-a permis să vorbească aşa despre români. Am coborât de la <> lui Iliescu din Piaţa Universităţii la <> lui Dragnea. Este o coborâre din purgatoriu în infern pe care numai PSD putea să o ofere României europene”, a afirmat deputatul Cristache.

CTP il face PRAF pe Gica Hagi! Cel mai dur ATAC la Rege! Ce l-a scos din minti pe jurnalist

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI