„Este un alt motiv pentru care gruparea lui Dragnea vrea organizarea unui Congres în primăvară astfel încât cei care sunt cercetați penal să poată ocupa funcții publice în continuare, iar președinții de filială să nu mai fie aleși de toți membrii. Subiectul va fi atins în ședința PSD de mâine, atunci când va fi tranșat și conflictul dintre Mihai Tudose și Liviu Dragnea”, notează jurnaliştii de la Realitatea TV.

Aceeaşi sursă remarcă faptul că există propuneri de modificare a statului PSD, adică aceia care sunt cercetați penal să-și păstreze funcțiile politice, dar numai președinții de filială, aleși de delegați, nu de toți membrii.

.

„Schimbarea ar fi foarte simplă: până nu eşti condamnat definitiv nu îţi pierzi calitatea nici de lider, funcţia pe care o deţii sau membru de partid. Suntem foarte solidari cu colegii noştri care păţesc astfel de lucruri. Au fost perioade când am avut aproape 94% dintre primarii PSD într-o formă de anchetă ANI, DNA şamd. A fost pur şi simplu urgie vizavi de colegii noştri”, a declarat pentru Digi24 Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD.

 „E o propunere care se încadrează în Directiva europeană 334 din 2016 care spune că fiecare persoană poate beneficia de prezumţia de nevinovăţie până la condamnarea de către un judecător”, a explicat Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD.

„Fiecare poate să pună pe masă ce idee crede că este bună şi după dezbatere să vedem cine îşi asumă aceste idei”, a declarat la rândul său şi Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției. 

 

Te-ar putea interesa și: