Liviu Dragnea susține că președintele Klaus Iohannis a dat ordin instituțiilor de forță să-i protejeze pe protestatarii anti-PSD și a autorizat întreaga mișcare de protest.

„Îmi spuneau oamenii de la PSD Iași despre oamenii care erau în autocare. Nu mai puteau să reziste, au vrut să se dea jos. Aia e politică? Asta vrea Iohannis, asta vrea PNL și USR. Ei vor să-i sperie pe simpatizanții noștri să nu mai vină la vot. Eu sunt convins că pensionarii, tinerii, medicii și toți oamenii nu vor da țara pe mâna acestor bătăuși. Iohannis este în vârful piramidei. Numai cu protecția președintelui aceste hoarde umblă liber prin țară. El a dat ordin procurorilor, instituțiilor să-i protejeze și de aceea își permit să facă ceea ce fac. Iohannis poate controla judecători, procurori în această țară. Treziți-vă! Iohannis este mai rău decât era Băsescu.”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

De asemenea, Dragnea susține susține că președintele Klaus Iohannis este perfid și disperat pentru că PNL stă foarte prost în sondaje.

„Iohannis este un om slab, dar un om perfid și disperat pentru că după 4 ani și jumătate de mandat nu poate prezenta nimic din ceea ce a făcut. Va veni momentul adevărului și încearcă să inventeze o temă care să-i aducă susținere, la fel ca în 2014. Vrea să reîncălzează ciorba asta încă o dată. Este disperat pentru că partidul lui stă foarte prost în sondaje. Ei au făcut asta și în 2016 când s-au păcălit unii pe alții că stau bine, au umflat sondajele.

Și eu, și PSD-ul susținem referendumul. Iohannis încearcă să mobilizeze niște oameni care nu ar fi votat să vină la vot. Este perfidă strategia de a-i pune pe oameni să voteze pentru o temă care nu există. Iohannis face campanie pe bani publici. El pune SPP-iștii, lunetiștii pe clădiri. Spune că nu are nevoie de jandarmi, păi el nu are nevoie de jandarmi pentru că noi nu trimitem echipe de bătăuși după ei, așa cum face PNL.”, a spus Liviu Dragnea