Unul dintre judecătorii din completul de 5 de la ÎCCJ a făcut opinie separată, însă nu în sensul achitării lui Dragnea, ci al rejudecării. Din câte se pare, ar fi vorba despre judecătoarea Alexandra Iuliana Rus.

„În sensul admiterii apelurilor declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi inculpaţii Alesu Floarea, Balaban Constantin Claudiu, Botorogeanu Adriana, Dragnea Nicolae Liviu, Gheorghe Nicuşor, Marica Valentina-Mirela, Marineci Ionel, Miloş (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica, Şefu Olguţa împotriva sentinţei penale nr. 377 din data de 21 iunie 2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr.2628/1/2016, extinderii efectelor apelurilor inculpaţilor şi cu privire la inculpaţii Prodana (fostă Dragnea) Bombonica şi Stoica Anisa Niculina şi desfiinţării sentinţei penale apelate, integral, şi trimiterii cauzei la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru rejudecare de către un complet specializat, conform dispoziţiilor art.29 din Legea nr.78/2000.”

Judecătoarea a considerat că ÎCCJ se află în culpă pentru că nu a constituit completuri specializate pe corupţie care să judece dosarele DNA în primă instanţă. Opinia judecătoarei reprezintă un semnal foarte important, având în vedere că judecătorii Curţii Constituţionale urmează să se pronunţe asupra unei sesizări tocmai cu privire la aceste completuri specializate.

Curtea Constituţională a amânat pentru data de 5 iunie sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecţie făcută de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

În situația în care judecătorii constituţionali vor admite sesizarea lui Florin Iordache şi vor constata că ÎCCJ avea obligaţia de a constitui completuri specializate, decizia ar urma să se aplice pe viitor.

Te-ar putea interesa și: