Evenimentul Zilei > Politica > DRAGNEA e TERMINAT! PLANUL pentru ELIMINAREA GUVERNULUI a ieșit la iveală
DRAGNEA e TERMINAT! PLANUL pentru ELIMINAREA GUVERNULUI a ieșit la iveală

DRAGNEA e TERMINAT! PLANUL pentru ELIMINAREA GUVERNULUI a ieșit la iveală

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va fi depusă până la jumătatea lunii decembrie, a anunțat luni seară președintele PNL, Ludovic Orban.

Întrebat despre depunerea moțiunii de cenzură până la finele anului, Ludovic Orban a răspuns că se vor folosi „toate pârghiile, armele, instrumentele”.

„Cu siguranță. Încercăm să convingem cât mai mulți parlamentari. Ce va fi necesar vom face, dar nu cred că vom ajunge în această situație. Încercăm sa fructificam orice oportunitate sa punem capat acestui guvern. Vom folosi toate parghiile, armele, instrumentele.”, a declarat Orban.

El a mai declarat că termenul limită pentru depunere este de 10-12 decembrie.

„Deci, ca termen limită, 10-12 decembrie va fi depunerea moţiunii. Sigur că vom continua discuţiile, încercăm să convingem cât mai mulţi parlamentari să susţină moţiunea de cenzură”, a precizat el, la B1 TV.

Preşedintele PNL a reafirmat faptul că pentru reuşita moţiunii este necesar ca aceasta să fie votată de 67 de parlamentari în plus faţă de cei din Opoziţie şi că parlamentarii PSD sunt greu de convins în condiţiile în care li se oferă diferite „avantaje”.

„Repet, ca să treacă moţiunea de cenzură, şi este bine să ştie oamenii, trebuie să avem 67 de voturi din zona majorităţii guvernamentale, peste voturile parlamentarilor din Opoziţie. (…) Noi nu avem nicio pârghie de a-i putea determina pe parlamentarii din zona guvernamentală, care sunt tentaţi cu o mulţime de avantaje personale şi care mişcă în front este imediat ameninţat sau i se oferă un 'morcovel' sau un 'oscior mic' şi este foarte complicat efortul ăsta de a convinge un număr atât de mare de parlamentari din majoritate ca să voteze”, a mai declarat președintele PNL, conform Agerpres.