„Această distrugere a Justiţiei făcută în 2018 ne va costa enorm pe toţi cei care vrem să trăim în continuare în România. Ne vor trebui mulţi ani să reparăm ce am stricat acum!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Ponta a mai scris că „așa haos” al justiției nu a mai fost produs nicăieri.

„Justiţia este o parte a mecanismului public fără de care nicio societate nu poate funcţiona. Există sisteme de justiţie mai mult sau mai puţin eficiente, mai mult sau mai puţin democratice, mai mult sau mai puţin independente sau nu. Dar aşa haos cum a fost produs în anul 2018 în România nu a existat niciodată nicăieri!”, a mai spus el.

El susține că „Haosul este produs în mod premeditat şi direcţionat de către infractori care vor să scape liniştiţi cu banii furaţi”, dar și de persoane fără studii juridice temeinice.

„Nu mă mai interesează soarta juridică a lui Dragnea – a dovedit deja ca şi Pablo Escobar că este mult prea puternic pentru Justiţia noastră. Până la urmă, nici Escobar nu şi-a încheiat cariera pe băncile Tribunalului. Dar mă gândesc că milioane de români au cel puţin un proces şi speră să vadă că se face dreptate – şi trebuie să aibă încredere în Justiţie!”,a a mai afirmat Ponta.