Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Liviu Dragnea o pune la zid pe Viorica Dăncilă! Avertisment dur pentru premier: ce i-a transmis pe surse și pe cine dorește de fapt PREZIDENȚIABIL din partea PSD. Editorial de Anca Andrei
Liviu Dragnea o pune la zid pe Viorica Dăncilă! Avertisment dur pentru premier: ce i-a transmis pe surse și pe cine dorește de fapt PREZIDENȚIABIL din partea PSD. Editorial de Anca Andrei

Liviu Dragnea o pune la zid pe Viorica Dăncilă! Avertisment dur pentru premier: ce i-a transmis pe surse și pe cine dorește de fapt PREZIDENȚIABIL din partea PSD. Editorial de Anca Andrei

Liviu Dragnea vrea să-și întărească și mai mult poziția de lider în PSD în perioada următoare. Primul pas a fost să-i sancționeze pe toți cei care au îndrăznit să-l înfrunte.

Acesta a arătat că nu ține cont de nimeni și nimic atunci când dictează penitențe în partid și că el este singurul LIDER care contează. A dorit să și dea un exemplu în acest sens și l-a remaniat pe Mihai Fifor, în ciuda susținerii interne și externe de care ministrul Apărării beneficia.

Votul de abținere al Vioricăi Dăncilă cu privire la demiterea lui Paul Stănescu din funcția de vicepremier l-a deranjat pe Liviu Dragnea, mai mult decât a arătat-o public. Pe surse, acesta a avut grijă să ajungă la premier mesajul că dacă baronul de Olt nu pleacă din funcție este dispus chiar și să riște o moțiune și să pice întregul Guvern, în frunte cu Viorica Dăncilă.

Practic i-a arătat cartonașul galben actualului premier, aspru criticat de Klaus Iohannis în ultima perioadă, dar și de întregul electorat care nu contenește să glumească pe seama gafelor celei care ocupă a patra funcție în stat. Desigur că președintele PSD a transmis că după ce ar pica Guvernul, tot pe Viorica Dăncilă ar propune-o, dar a oferit și alternativa Carmen Dan, în cazul în care șeful statului ar respinge- o pe cea care conduce astăzi executivul.

În realitate, Dragnea a dorit să forțeze demisia lui Stănescu și să pună presiune în interiorul partidului. Încă o dată strategia s-a dovedit a fi una câștigătoare pentru că vicepremierul a anunțat că s-a decis să părăsească scaunul mult iubit. Președintele PSD s-a folosit și de ideea suspendării lui Iohannis tot pentru același scop, deși acesta nu a avut niciodată de gând să inițieze un astfel de demers. Este conștient că nu ar face nimic altceva decât să-i crească gratuit imaginea lui Klaus Iohannis.

Conform unor surse din PSD, Liviu Dragnea dorește ca în următoarea perioadă să-și creeze un nucleu dur în jurul său, care să insiste ca acesta să-și asume funcția de candidat al PSD la prezidențiale. Dorința de a ajunge la Cotroceni a încolțit de mult timp în minte președintelui social democraților, dar acum ar fi convins mai mult ca niciodată că nu există nicio altă alternativă în interior, care să nu se transforme într-un puci împotriva sa mai târziu.

În aceste momente, Liviu Dragnea pare să nu mai aibă încredere în nimeni și dorește să-și întărească autoritatea și să-și sporească și mai mult controlul pe care-l are asupra liderilor din teritoriu. Aceleași surse suțin și că liderul PSD nu are încredere totală în Viorica Dăncilă, dar că îi convine momentan poziția ei, tocmai pentru că știe foarte multe lucruri interesante despre aceasta și orice derapaj al ei ar fi imediat sancționat în spațiul public prin transmiterea unor documente pe surse către presă. Iar aceasta ar fi doar începutul sfârșitului pentru politicianul Viorica Dăncilă, dar și pentru alți membri ai familiei sale.

Liviu Dragnea continuă să joace dur și deocamdată se dovedește a fi imposibil de ucis din punct de vedere politic.