Dragnea a inaugurat o conductă de gaze care va fi făcută de turci, libieni și vietnamezi

Dragnea a inaugurat o conductă de gaze care va fi făcută de turci, libieni și vietnamezi

Conducta de transport a gazelor naturale Craiova – Segarcea – Băileşti – Calafat, o investiţie despre care se vorbea în Bănie încă de la începutul anilor 2000, a fost inaugurată în prezența lui Liviu Dragnea

Societatea Naţională Transgaz a demarat lucrările la primul tronson al acestei conducte (Craiova – Segarcea) în luna februarie 2019, pornind de la Cârcea, însă realizările de până acum a trebuit să dea bine şi pentru presă. Aşa că firma care se ocupă de lucrare, CIS GAZ Târgu Mureş, a lăsat ieri câteva zeci de metri de şanţ descoperit, conducta alături şi a aşteptat ziariștii şi politicienii în câmp, cu utilajele aşezate la linie, ca la fotograf, cu motoarele pornite. Acţiunea s-a petrecut la marginea DN 6, după Penitenciarul Pelendava, pe câmpul din dreapta sensului de mers spre Caracal. Conducerea Consiliului Judeţean Dolj, edili din localităţile vizate de traseul conductei, doi directori ai Transgaz, Ion Tătaru – de la Departamentul Dezvoltare, şi Mihai Leontin Leahu – de la Departamentul Proiectare şi Cercetare, s-au aflat la faţa locului pentru a-l întâmpina pe şeful PSD, Liviu Dragnea. Însoţit de viitorii săi naşi Claudiu Manda şi Olguţa Vasilescu, Dragnea s-a făcut că nu are prea multe informaţii despre acest proiect important al Doljului, aşa că a cerut detalii direct de la sursă, informează colegii de la ziarul oltenesc Gazeta de Sud. A aflat de la Ion Tătaru că tronsonul Craiova – Segarcea va avea o lungime de 39 km şi că valoarea investiţiei se ridică la 33,5 milioane de lei, „fonduri proprii ale Transgaz, nu de la bugetul de stat“. Întreaga conductă va vea însă 82 km (până la Calafat), valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la 103 milioane de lei.

Pentru că nu mai sunt destui muncitori români se va apela la personal din Vietnam, Turcia și Libia

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit directorului Departamentului de Dezvoltare al SN Transgaz, singura problemă cu care se confruntă constructorul ar fi lipsa de personal calificat, motiv pentru care pe şantierul conductei de gaze ar urma să-şi facă apariţia mulţi muncitori străini. „Constructorul duce lipsă de personal de specialitate, drept dovadă că CIS GAZ, firma care a câștigat licitația pentru Craiova, va apela din luna iulie la muncitori din Libia, Turcia şi chiar Vietnam“, a spus Ion Tătaru. După ce acesta şi-a încheiat discursul, ca la un semn, motoarele utilajelor au fost turate la maximum, iar conducta a fost introdusă cu grijă în şanţul dinainte săpat.