Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea, anunț IMPORTANT pentru pacienţii români care au nevoie de transplant pulmonar
Dragnea, anunț IMPORTANT pentru pacienţii români care au nevoie de transplant pulmonar

Dragnea, anunț IMPORTANT pentru pacienţii români care au nevoie de transplant pulmonar

Românii care au nevoie de un transplant pulmonar vor putea să meargă în continuare de spitalul AKH din Viena, a anunţat joi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Am vorbit cu dl. ministru al Sănătăţii şi mi-a dat veşti foarte bune. A trimis o scrisoare preşedintelui Eurotransplant şi a obţinut acordul pentru a prelungi colaborarea cu Agenţia Naţională de Transplant, dar şi promisiunea de a găsi sprijin pentru pacienţii care au nevoie de transplant pulmonar", a afirmat Dragnea conform Agepres. 

Întrebat dacă transplanturile pentru pacienţii români se vor efectua în Austria, el a spus că 'rămâne în continuare colaborarea'. 

"ANT a efectuat o evaluare a Spitalului Sf. Maria şi a remis un raport din care rezultă fără echivoc că se îndeplinesc condiţiile de acreditare în vederea includerii în Programul naţional de transplant pulmonar. S-a discutat cu dr Igor Tudorache, care şi-a reconfirmat disponibilitatea de a reveni în România să efectueze transplant pulmonar pentru pacienţii români", a mai spus Dragnea. 

Preşedintele PSD a menţionat, de asemenea, că 'zilele acestea' vor reîncepe operaţiile de transplant pulmonar în spitalul bucureştean.