Editura Evenimentul si Capital

”Draga” de ANI nu are purtător de cuvânt

Autor: | | 1 Comentarii | 129 Vizualizari

Agenția Națională de Integritate, una dintre instituțiile statului care ar fi trebuit să fie cea mai deschisă publicului, https://www.integritate.eu/Media/Biroul-de-pres%C4%83.aspx, nu are purtător de cuvânt. Pe adresa site-ului ANI, la rubrica Birou de Presă se deschide o fereastră care cere jurnalistului să își introducă anumite date și să lase un mesaj, încălcând legea accesului la informații de interes public, legea 544/2001.

Instituția a fost înființată, în 2013, pe vremea fostului președinte Traian Băsescu. Pe atunci acesta se adresa vorbind despre importanța înființării acestei instituții că ”draga” de ANI care respectă toate standardele Uniunii Europene și că este necesară pentru a combate abuzurile făvârșite de funcționari publici sau de parlamentari. Conform legii de funcționare ANI, inspectorii întocmesc rapoarte de evaluare în cazul în care în urmă evaluării identifica elemente de încălcare a legislaţiei privind regimul declarării averii, al conflictelor de interese, respectiv al incompatibilităţilor, precum şi, după caz, a legislaţiei disciplinare fiscale, contravenţionale sau penale, precum şi în cazul în care în urmă evaluării nu identifica elemente de încălcare a legislaţiei privind regimul declarării averii, al conflictelor de interese, respectiv al incompatibilităţilor. Totodată, aceştia aplică sancţiunile şi iau măsurile prevăzute de lege în competenţă lor.

Pe de altă parte consultând site-ul la rubrica Biroul de Presă, este o pagină în care jurnalistul trebuie să noteze mai multe date și să lase un mesaj scris, încălcându-se în acest fel legea 544/2001.

Jurnaliștii Evz au încercat să-l contracteze tefonic și pe directorul Instituției, Bogdan Stan, dar cesta nu a răsuns nici la telefon, nici la SMS.

De asta s-a pensionat Augustin Lazar! Ce pensie are. Suma e COLOSALA

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI