Evenimentul Zilei > Actualitate > Dovezile care arată că TRENUL plin cu aurul naziştilor EXISTĂ | VIDEO
Dovezile care arată că TRENUL plin cu aurul naziştilor EXISTĂ | VIDEO

Dovezile care arată că TRENUL plin cu aurul naziştilor EXISTĂ | VIDEO

Cei doi căutători de comori care susţin că au dat de urma trenului nazist încărcat cu aur şi dispărut, în mod misterios, în pădurile din sud-vestul Poloniei, au arătat presei câteva “dovezi” menite să le susţină teoria.

Oraşul polonez Walbrzych, fabulosul castel Ksiaz şi reţeaua de tuneluri din această regiune au ajuns pe primele pagini ale ziarelor din întreaga lume după ce o firmă de avocatură a anunţat, public, că a fost contactată de doi polonezi, căutători de comori, care ar fi dat de urma controversatului tren cu aurul naziştilor, “înghiţit de pământ”, spre sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial. Pentru că multă lume pune la îndoială autenticitatea acestei istorii şi spune că trenul-comoară e mai mult legendă decât realitate, cei doi bărbaţi au decis să prezinte presei câteva elemente în sprijinul teoriei lor.

Jurnaliştii de la Daily Mail au reuşit, astfel, să vadă un set de fotografii în care sunt suprinse mai multe monede, o caschetă şi un vultur nazist. “Mai sunt o mulţime de astfel de comori la faţa locului. Dacă trenul se află în acel tunel, cu siguranţă conţine comori nepreţuite”, a spus unul dintre căutători. Dovezile celor doi polonezi nu sunt, la prima vedere, foarte convingătoare mai ales că se vorbeşte despre un tren care ar ascunde aur evaluat de sute milioane de euro şi fabuloase opera de artă.

Totuşi, ştirile din ultimele săptămâni au înfierbântat imaginaţia multora, mai ales că şi un membru al guvernul polonez spunea de curând că, aproape 100%, legendarul tren se află în tunelul indicat de cei doi cetăţeni. “O descoperire fără precendent. Sigur, nu putem şti ce se ascunde în el. Cel mai probabil echipament militar, opere de artă şi documente de arhivă”, declara ministrul Culturii, Piotr Zuchowski.

Mai mult, Polonia a anunțat marți mobilizarea mijloacelor tehnice militare pentru a verifica existența trenului. ''Ministrul a decis să trimită mijloace tehnice pe teren pentru a efectua căutări și a verifica existența acestui tren. Experți geniști vor determina în următoarele zile mijloacele tehnice ce vor fi folosite'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării polonez, Jacek Sonta.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: