Evenimentul Zilei > Actualitate > DOUĂ TITLURI DINTR-UN FOC! Șeful CEDO, „onorat” la București și Cluj
DOUĂ TITLURI DINTR-UN FOC! Șeful CEDO, „onorat” la București și Cluj

DOUĂ TITLURI DINTR-UN FOC! Șeful CEDO, „onorat” la București și Cluj

Universitatea din București îi va conferi, astăzi, titlul de Doctor Honoris Causa președintelui Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Dean Spielmann, după ce acesta a primit, ieri, la Cluj același titlu din partea Universității Babeș-Bolyai.

Distincția de Doctor Honoris Causa conferită domnului Dean Spielmann reprezintă modalitatea prin care Universitatea din București își manifestă recunoștința față de meritele sale excepționale în construcția unei culturi a protecției și respectării drepturilor omului în Europa, dovedite în întreaga sa carieră academică și profesională”, precizează un comunicat de presă al UB

Același document în califică pe Dean Spielmann drept „un jurist emerit care se remarcă prin cariera excelentă și contribuția valoroasă la dezvoltarea viziunii progresiste asupra jurisprudenței drepturilor omului în Europa, îndeplinindu-și în același timp și misiunea de diplomație publică în promovarea rolului important al Curții în sistemul european de protecție a drepturilor omului.

La Cluj, Spielmann a refuzat să facă declarații

Președintele CEDO a primit, ieri, la Cluj-Napoca, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității Babeș-Bolyai. LA ceremonia de decernare a titlului au participat, pe lângă cadrele didactice din UBB, și numeroși avocați și judecători, iar în sală a fost prezentă și judecătoarea Iulia Motoc, de la Curtea Constituțională.

Dean Spielmann a vorbit în franceză și a refuzat să facă declarații, titrează Vocea Transilvaniei.

Născut la Luxembourg pe 26 octombrie 1962, Dean Spielmann a obținut licența în drept la Universite Catolique de Louvain (1988) din Belgia, apoi masteratul în drept internațional în 1990 la Cambridge University. Parcursul său profesional include activitățile judiciare de la CEDO, activitățile în calitate de avocat și membru în diverse comisii consultative de experți, precum și activitățile desfășurate ca profesor invitat la diferite instituții prestigioase din Europa și valoroase activități științifice, se mai menționează în comunicatul Universității din București.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: