Este vorba de membrii a două familii, Maria și Giani D., respectiv Romeo, Aurelia și Ana-Maria N., persoane cu vârste între 20 și 40 de ani, care se ocupau cu trafic de heroină. Cei cinci au fost prinși în urma unor descinderi, din această dimineață, după ce doi colaboratori ai oamenilor legii, au cumpărat droguri. Traficanții vindeau doza de 0,3 grame de heroină cu 50 de lei. Este vorba de recidiviști, antecedentele fiind legate tot de traficul de droguri.
Surse apropiate anchetei au declarant pentru EVZ că în dosar există elemente care indică faptul că aceste familii de țigani aduceau heroină în zona Lugojului. Aceștia ar avea legătură cu cei 35 de traficanți de heroină din Lugoj, reținuți în dosarul ”Autobuzul”, în marte 2011.
Acțiunea a fost realizată de DIICOT Timișoara, alături de Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timișoara.
La scurt timp după ce au fost duși la audieri, procurorii DIICOT Timișoara au sunat la 112 și au solicitat un echipaj de Amubulanță. Medicii au acordat primul ajutor unuia dintre bărbații audiați, care, consumator fiind, a făcut un puseu de tensiune din cauza lipsei drogurilor. Traficantul le-a cerut medicilor metadonă.
Toți cei cinci suspecți, care riscă până la 15 ani de închisoare, au fost reținuți și urmează să fie prezentați unui judecător de la Tribunalul Timiș cu propunere de arestare preventive pentru 30 de zile.