Două blocuri s-au prăbuşit la Rio de Janeiro. Trei morți, 19 dispăruți |VIDEO

Două blocuri s-au prăbuşit la Rio de Janeiro. Trei morți, 19 dispăruți |VIDEO

Două clădiri înalte de birouri, una de 10 etaje, cealaltă de 20, s-au prăbuşit, aseară, în centrul metropolei braziliene Rio de Janeiro, relatează CNN.

UPDATE. Trei cadavre au fost găsite sub dărâmăturile uneia dintre clădiri. Conform oficialilor brazilieni, 19 persoane rămân în continuare date dispărute, transmite BBC. Toate serviciile de salvare din metropola braziliană au fost mobilizate la locul incidentului pentru recuperarea  supravieţuitorilor de sub ruine. Un prim bilanţ consemnează 11 morţi, 5 persoane fiind salvate, dar autorităţile nu au făcut până acum vreo declaraţie oficială cu privire la numărul victimelor. Potrivit BBC, echipele de salvare au reuşit să salveze un om de serviciu dintr-un lift, în grămezile de moloz, după ce acesta a sunat un prieten de pe telefonul mobil.

Clădirile aflate în apropierea Teatrului Municipal şi sediului gigantului petrolier Petrobas, au dărâmat şi o construcţie de patru etaje, în timpul prăbuşirii lor, mai multe maşini parcate în zonă fiind distruse. Posibila cauză, o scurgere de gaze. Îngrijorare pentru infrastructura oraşului

Zeci de muncitori sunt la faţa locului, iar poliţia a încercuit aria respectivă, din motive de securitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un martor, care s-a recomandat Gilbert, a declarat pentru Reuters: "A fost ca un cutremur. Întâi au căzut câteva bucăţi din clădire. Oamenii au luat-o la fugă. Apoi totul s-a prăbuşit dintr-o dată". Incidentul vine la trei luni după ce un restaurant a sărit în aer, se pare din cauza instalaţiei de gaze, tot la Rio de Janeiro, trei persoane murind în explozie.

Oamenii au început să-şi manifeste îngrijorarea în legătură cu infrastrucra oraşului, în timp ce Brazilia se pregăteşte să găzduiască Campionatul Mondial de fotbal din 2014 şi Jocurile Olimpice doi ani mai târziu. Fără electricitate, din motive de siguranţă

Deşi incidentul s-a produs seara, după orele de program, în unele birouri mai rămăseseră angajaţi. În plus, fragmente din clădirile dărâmate au căzut peste mai multe autoturisme parcate în apropiere.

Eforturile echipelor de salvare sunt îngreunate de întuneric, ele fiind nevoite să opereze la lumina farurilor şi proiectoarelor. Pentru a evita posibile incendii sau un scurtcircuit, alimentarea cu energie electrică a fost suspendată de urgenţă.

Incidentul a avut loc în centrul istoric al metropolei braziliene, nu departe de clădirea Teatrului Municipal, unul din reperele arhitecturale din Rio de Janeiro, construită în 1908.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/MaU5H75toqI" width="420" frameborder="0" height="315"></iframe>