DOSARUL "TRANSFERURILOR". Pronunțare amânată până pe 3 aprilie

DOSARUL "TRANSFERURILOR". Pronunțare amânată până pe 3 aprilie

Magistrații au amânat, pentru data de 3 aprilie, pronunțarea în cazul dosarelor "Valiza" și "Transferurilor".

UPDATE 2. Judecătorii au decis amânarea pronunțării pentru 3 aprilie și în cazul "Dosarului Transferurilor". UPDATE 1. Pronunțarea în cazul dosarului "Valiza" a fost amânată pentru 3 aprilie. În ianuarie 2009, "floarea" finanţatorilor fotbalului românesc a fost trimisă în judecată după ce aşa zişi impresari şi patroni de cluburi sportive au vândut jucători în străinătate fără a declara valoarea reală a tranzacţiilor. Gheorghe Copos, Meme Stoica, Cristian Borcea, fraţii Ioan şi Victor Becali, Gheorghe Neţoiu, Jean Pădureanu şi Gică Popescu sunt judecaţi de mai bine de trei ani sunb acuzaţia de evaziune fiscală. Ani de aşteptare

Primul termen a fost în februarie 2009 şi, de atunci, au fost 38 de amânări. La început, samsarii de fotbalişti nu au avut avocaţi şi au cerut termene pentru a avea răgaz să-şi angajeze. Apoi au încercat să sesizeze Curtea Con­stitu­ţională cu mai multe excepţii de necon­stitu­ţionalitate. Solicitările le-au fost respinse.

De-a lungul procesului, au cerut ridicarea sechestrului de pe un cont al lui Dinamo, în care sunt 1,1milione de lei. Nici asta nu le-a reuşit. Prin avocaţi, "greii" fotbalului românesc au cerut expertiză contabilă care să demonstreze că nu au făcut evaziune fiscală. Şi acestă cerere le-a fost respinsă, atât de magistraţii de la Tribunal, cât şi cei de la Curtea de Apel Bucureşti. Au fentat statul şi cluburile

Ne puteți urmări și pe Google News

PrejudiciuL total calculat de procurorii DNA este de 13 milioane de dolari. "Oamenii de fotbal" amintiţi şi-au pus în minte fraudarea propriilor cluburi. Astfel, Dinamo Bucureşti, Rapid, Oţelul Galaţi şi Gloria Bistriţa au pierdut 10,9 milioane de dolari. Statul, prin neplata impozitelor, a încasat cu 1,48 milioane de dolari mai puţin, alte aproximativ 600.000 de dolari fiind paguba Federaţiei Române de Fotbal. La ultimul termen, conştient că se apropie un moment delicat pentru cariera sa de speculator, Giovani Becali a urlat: "Puneţi-mă pe mine in boxa acuzaţilor. Puneţi-mi cătuşele. Să vă ferească Dumnezeu ca ţara asta să fi fost condusă de familia mea".

"Puneţi-mi cătuşele. Să vă ferească Dumnezeu ca ţara asta să fi fost condusă de familia mea" - dorinţa secretă a lui Giovani Becali

GIGI BECALI, LA ÎNALTA CURTE

Mită sau premiu de 1,7 milioane de euro?

În primăvara lui 2008, Gigi Becali "stimula" cu 1,7 milioane de euro, bani purtaţi într-o valiză, echipa Universitatea Cluj pentru a presta un joc corect în meciul cu CFR Cluj. În respectiva partidă se stabilea campioana României la fotbal. Pentru a ascunde mita, Becali a întocmit două ante con­tracte de vânzare-cumpărare a unor terenuri. A fost trimis în judecată în decembrie 2008.

În decursul celor patru ani, cauza a fost suspendată de două ori la Curtea Constituţională. S-a întors de fiecare dată, cu banii puşi sub sechestru. La ultimul termen în dosarul "Valiza", europarlamentarul a început să facă circ după ce a auzit că procurorii au cerut patru ani de închisoare cu executare în cazul său. La ieşirea din sala de judecată a declarat că se consideră "copilul vitreg al României", căci procurorii îi tot fac dosare, aceştia fiind "discipolii diavolului". Gheorghe Popescu

DNA cere pedeapsă cu executare pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.

A încasat, împreună cu Copos şi Ioan Becali suma de 1,6 milioane dolari din transferul lui Florin Bratu.

George Copos

A cauzat un prejudiciu clubului FC Rapid în valoare de 2,8 milioane de euro.

Condamnare cu executare în regim de detenţie orientată către jumătatea maximă a pedepsei.

Jean Pădureanu

DNA cere condamnare cu executare către minimum pedepsei.

Prejudiciul adus clubului Gloria Bistriţa a fost calculat la 1,7 milioane de dolari.

Gheorghe Neţoiu

Condamnare cu executare peste minimum pedepsei.

A păgubit clubul Dinamo, împreună cu Borcea şi Ioan Becali, cu 400.000 de euro, din transferul lui Dan Alexa în China.

Victor Becali

Anchetatorii au cerut 20 de ani de închisoare cu executare.

Afacerile ilegale descoperite de procurori se ridică la nivelul sumei de 7,8 milioane de dolari, pagubă produsă cluburilor Dinamo şi Gloria Bistriţa.

Cristian Borcea

DNA a cerut condamnare cu executare către jumătatea maximă a pedepsei pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Împreună cu alţi "impresari" a cauzat un prejudiciu clubului Dinamo de 5,9 milioane dolari.

Ioan Becali

Procurorii au cerut condamnare cu executare către maximum pedepsei, adică 20 de ani.

Alături de prietenii săi este acuzat de cauzarea unui prejudiciu de 9,5 milioane de dolari cluburilor Dinamo, Gloria Bistriţa şi Rapid Bucureşti.

Mihai Stoica Procurorul a cerut condamnare cu executare în cazul lui Meme.

Este acuzat că, împreună cu fraţii Becali şi Cristi Borcea, a cauzat un prejudiciu cluburilor Dinamo şi Oţelul Galaţi în valoare de 6,5 milioane de euro. Citiţi şi:

  • Verdictul în "Dosarul Transferurilor”, amânat pentru 20 martie. Vila lui Ioan Becali, percheziționată
  • DOSARUL VALIZA. Culmea Justiţiei! Gigi Becali şi-a acuzat propriul avocat: „Minte!"
  • „Dosarul Transferurilor". Giovani Becali a făcut circ la tribunal: „Să vă ferească Dumnezeu să conducă familia mea ţara asta! Cu biciul o să faceți dreptate!"