Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul Tel Drum, aproape de finalizare. Președintele DNA a făcut un anunț care îi dă fiori lui Liviu Dragnea
Dosarul Tel Drum, aproape de finalizare. Președintele DNA a făcut un anunț care îi dă fiori lui Liviu Dragnea

Dosarul Tel Drum, aproape de finalizare. Președintele DNA a făcut un anunț care îi dă fiori lui Liviu Dragnea

Dosarul Tel Drum, în care este cercetat și Liviu Dragnea, este aproape de finalizare, a dat asigurări șeful Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Crin Bologa. Astfel, el va fi încheiat până în februarie 2023.

Dosarul Tel Drum, deschis acum cinci ani și care îl vizează pe fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, va ajunge la o finalizare în lunile ce urmează. Asigurări în această privință au fost date de Crin Bologa, șeful DNA, marți, după ce cazul a ajuns subiect de glumă între jurnaliști.

„Despre dosarul Tel Drum vă întrebăm la aniversarea de 30 de ani?”, au glumit jurnaliștii cu șeful DNA, aflat la conferința de aniversare a 20 de ani a instituției.

Dosarul Tel Drum va fi finalizat până în februarie 2023

Deși inițial Crin Bologa a spus în glumă că DNA susține de doi-trei ani că dosarul va fi încheiat, el a dat asigurări că va fi finalizat până el își va încheia mandatul, adică până în februarie 2023.

„Ceea ce pot să vă spun, că mi-a transmis doamna procuror este că scrie la soluție, ceea ce e este un fapt îmbucurător”, a spus șeful DNA, potrivit G4Media.

Crin Bologa, nemulțumit de modul în care au fost prelungite termenele

La mijlocul lunii mai 2022, șeful DNA s-a arătat nemulțumit de modul în care au fost prelungite termenele în dosarul Tel Drum. Și atunci el a reiterat că speră ca finalizarea dosarului să se facă până la finalul mandatului său.

Întrebat despre celebrul dosar Tel Drum, în care este anchetat Liviu Dragnea, procurorul șef DNA a precizat că se așteaptă soluția procurorului de caz. Crin Bologa preciza atunci că președintele Consiliului Județean nu mai are calitate de suspect, ci de inculpat.

El a susținut că este nemulțumit de faptul că termenele date de fostul șef DNA au fost prelungite, motivate de procurorul de caz.

„Dosarul este în lucrare, în permanenţă, deci nu au fost perioade de timp în care s-a aflat în nelucrare, numai că lumea aşteaptă foarte mult finalizarea acestui dosar. (…) Imediat îmi expiră mandatul şi nu am văzut Tel Drum finalizat. Aş vrea să îl văd mai mult ca oricine”, a mai afirmat Crin Bologa.