Evenimentul Zilei > Justitie > DOSARUL OPRESCU. Legăturile de afaceri dintre familia Oprescu și sponsorii primarului Capitalei
DOSARUL OPRESCU. Legăturile de afaceri dintre familia Oprescu și sponsorii primarului Capitalei

DOSARUL OPRESCU. Legăturile de afaceri dintre familia Oprescu și sponsorii primarului Capitalei

Rude ale primarului sunt asociate cu Aurel Cristian Galea, afaceristul care i-a oferit un Audi și i-a donat bani lui Sorin Oprescu în campaniile electorale.

Principalul sponsor al lui Sorin Oprescu în campaniile electorale, Cătălin Aurel Galea, este asociat în mai multe firme cu mai toți membrii familiei lui Sorin Oprescu. Fiul, nora, fratele și un văr sunt sau au fost parteneri cu susținătorul financiar al primarului sau cu mama acestuia, Gazella Galea. Mai mult, însuși primarul Sorin Oprescu a fost asociat cu donatorul său, până în anul 2007 în firma Medical Prestige. Conform datelor publicate în Monitorul Oficial din 22 martie 2010, Sorin Oprescu a primit o donație de 8.540 de lei de la Galea pentru campania electorală din 2009 când primarul a candidat la Cotroceni. Mai mult, acesta a folosit în campanie și un Audi înregistrat pe firma Three Farm, a aceluiași om de afaceri.

O familie plină de afaceriști în domeniul medical

> MIRCEA SORIN OPRESCU (37 de ani) este fiul primarului Capitalei. Acesta a preluat de la tatăl său acțiunile deținute la Medical Prestige, unde apare în acționariat alături de Gazella Galea (mama lui Cătălin Aurel Galea) și fratele lui Sorin Oprescu, Dorin Oprescu. Medical Prestige deține Clinica Academica de pe strada Pitar Mos. Fiul său a fost numit de offshoreul Laramed Limited din Cipru și ca administrator în cadrul Anais Medical Center, SRL unde sunt acționari societatea din Nicosia (70%) și Valentina Adam (30%). Și Anais deține o clinică Academica în Piața Charles de Gaulle, din București.

> DORIN GELU OPRESCU (58 de ani) este fratele mai mic al primarului Bucureștiului. Pe lângă Medical Prestige, unde apare în acționariat alături de sponsorul fratelui său, acesta mai este întâlnit în alte patru-cinci firme, dintre care trei cu profil medical: Lifecare Service, Medical Consulting și Medical Consulting Center.

> ILINCA OPRESCU, nora lui Sorin Oprescu, a fost asociată în Body Logic, rebotezată anul trecut JF Performanță Nautica, cu Galea și soțul său, Mircea Oprescu. În prezent, aceasta nu mai face parte din acționariat. Nora primarului a mai administrat și firma Austromed Holding, vândută de Galea afaceristului Valentin Norbert Țăruș, un investitor important în domeniul farmaceutic (deține Farmaceutica Remedia), dar și un apropiat al lui Oprescu.

> IRINA OPRESCU (57 de ani), cumnata lui Sorin Oprescu este prezentă în toate firmele cu profil medical în care apare și fratele primarului. Este vorba de Lifecare Service, Medical Consulting și Medical Consulting Center.

> MIRCEA GABRIEL VICTOR OPRESCU, (53 de ani) un văr al edilului șef al Capitalei, apare în peste zece firme. Mircea Gabriel Victor Oprescu mai deține și firma Diasys Medical care are o clinică, în Capitală, cu același nume.

Și fosta soție l-a sponsorizat

Fosta soție, Simona Fica (59 de ani), apare ca asociată a fiului Mircea Oprescu, în societățile Hygieia Farm și SMS Consult. Ea a făcut și donații fostului: 4.000 de lei, doar în campania din 2009.

Milioane adunate în timpul mandatului

Firmele care au printre acționari rudele primarului din Capitală au luat un avânt de milioane în ultimii ani, perioadă în care Sorin Oprescu a condus Bucureștiul. DIASYS MEDICAL avea venituri de 145.000 de lei în anul 2010, iar anul trecut a ajuns la 5,7 milioane de lei, conform bilanțurilor depuse la Ministerul Finanțelor. ANAIS MEDICAL CENTER avea venituri de 3,3 milioane de lei în urmă cu șase ani, iar în 2014 a ajuns la 5,3 milioane de lei. Medical Prestige avea la venituri, în 2009, suma de 4,3 milioane de lei, în ultimul bilanț depus în 2014, se înregistra un salt până la 10 milioane de lei. DIASYS TRANSPORT MEDICAL avea în urmă cu șase ani un cuantum al veniturilor de doar 35.000 de lei. Pe anul 2014, a declarat venituri de 768.000 de lei.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: