Astfel, vor da din nou declaraţii în faţa instanţei atât omul de afaceri George Copos cât şi fostul ministru Sorin Pantiş şi Camelia Voiculescu, fiica fondatorului PC, Dan Voiculescu.
Noul judecator din dosarul Loteria II, Georgiana Iorguta, a stabilit, vineri, ca toate actele efectuate pana in prezent sa fie anulate, iar administrarea probelor din aceasta cauza sa se faca de la zero.

  • Judecatoarea Georgiana Iorguta a invocat, din oficiu, decizii CEDO din ultimii ani privind spete in care s-a dat castig de cauza solicitantilor pe motiv ca nu au fost ascultati de judecatori in procesele lor, fara a nominaliza astfel de cauze, si a stabilit ca judecata in dosar sa se reia de la zero. Astfel, magistratul urmeaza sa reaudieze inculpatii si martorii, sa administreze din nou probele solictate atat de DNA, cat si de inculpati, in conditiile in care toate actele efectuate pana in prezent in dosar vor ramane nule, scrie EVZ.

Atat procurorul DNA prezent la sedinta, cat si avocatii inculpatilor din dosar au fost de acord cu argumentele judecatoarei, iar aceasta a stabilit ca judecata in proces sa inceapa in 27 februarie.  In dosarul Loteria II, procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in 29 decembrie 2008, pe Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu si Sorin Pantis, alaturi de alte zece persoane, pentru manipularea pietei de capital.