Dosarul Eduard Giosu, clasat de procurorii bucureșteni. Familia se revoltă

Dosarul Eduard Giosu, clasat de procurorii bucureșteni. Familia se revoltă Eduard Giosu. Sursa foto Facebook

București. Cazul Eduard Giosu a stârnit numeroase controverse în spațiul public. Tânărul a murit anul trecut, după ce a fost încătușat de oamenii legii. În urma necropsiei, legiștii au ajuns la concluzia că acesta se afla sub influența drogurilor în momentul decesului. Recent, Tribunalul București a clasat dosarul de omor.

Dosarul Eduard Giosu a fost clasat

În urma decesului tânărului, autoritățile au deschis un dosar de omor, purtare abuzivă și ultraj. În plus familia lui Eduard Giosu a susținut încă de atunci că polițiștii i-qr fi grăbit moartea.

Procurorii au clasat dosarul deschis în ziua decesului tânărului și au ajuns la concluzia că acesta a murit din cauza drogurilor, arată News.ro.

Familia tânărului îi acuză pe polițiști

În urma necropsiei, legiștii au stabilit că acesta a avut o moarte violentă. În plus, în organismul său au fost găsite cinci tipuri de substanțe interzise.

Ne puteți urmări și pe Google News
Imagini cu Eduard Giosu înainte să moară. Ar fi fost bătut și după leșin

Eduard Giosu, Sursa: Captură foto

„La data de 09.07.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus clasarea cauzei privind infracţiunea de omor, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală, clasarea cauzei privind infracţiunea de purtare abuzivă, întrucât există o cauză justificativă (îndeplinirea unei obligaţii legale), precum şi clasarea cauzei privind două infracţiuni de ultraj, întrucât a intervenit decesul făptuitorului”, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Decesul lui Eduard Giosu, provocat de droguri

Cazul a avut loc în toamna anului trecut. Potrivit datelor din dosar, polițiștii au fost solicitați să intervină în Sectorul 5, unde un bărbat avea un  comportament bizar și era agresiv pe stradă. Ajunși la fața locului, oamenii legii l-au găsit pe tânăr în lenjerie intimă, deplasându-se haotic. Pentru că acesta a ignorat îndemnul legat de păstrarea distanței, agenții au folosit spray lacrimogen şi bastoane pentru a-l obliga să respecte măsura.

Aceștia i-ar fi aplicat mai multe lovituri în zona membrelor inferioare și superioare. La un moment dat, Eduard Giosu s-a îndepărtat de oamenii legii și a căzut pe asfalt. Ulterior, acesta s-a ridicat și a reușit să parcurgă câțiva metri. După câteva minute, tânărul s-a prăbușit la sol și a fost imobilizat de polițiști.

„În cadrul procedurii de imobilizare la sol, poliţiştii i-au mai aplicat două lovituri cu bastoanele în zona picioarelor”, arată procurorii.

După opt zile, tânărul a murit „ca urmare a stopului cardio-respirator şi insuficienţei organice multiple”. Familia acestuia este decisă să continue demersurile și susține că agenții i-ar fi grăbit moartea.