Evenimentul Zilei > Justitie > DOSARUL COLECTIV. Şefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a explicat pentru Reuters EFECTELE CORUPŢIEI
DOSARUL COLECTIV. Şefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a explicat pentru Reuters EFECTELE CORUPŢIEI

DOSARUL COLECTIV. Şefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a explicat pentru Reuters EFECTELE CORUPŢIEI

Au trecut două săptămâni de când s-a dovedit că nu exista autorizație antiincendiu pentru clubul Colectiv, iar mulţi români s-au convins că decesele din clubul groazei au fost generate de corupție și lăcomie.

În acest context, într-o intervenţie pentru Reuters, şefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a descris anvergura şi efectele corupţiei din România

“Corupția face ca resursele statului să se scurgă înspre o pătură restrânsă de persoane privilegiate, în detrimentul majorității populației, distorsionează competiția onestă, atât în mediul de afaceri, cât și la stat. Prin urmare, a deține o funcție publică înseamnă a avea conexiuni și bani, investitorii cu proiecte serioase sunt descurajați, iar efectele sunt vizibile în calitatea serviciilor publice și a infrastructurii”, a precizat șefa DNA pentru Reuters, citată de Agerpres.

Despre acelaşi subiect a vorbit şi Sergiu Mișcoiu, profesor în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj: “Tragedia din Colectiv a determinat mobilizarea rapidă a unui număr impresionant de persoane deoarece a servit ca supapă de presiune pentru nemulțumirea majoră față de guvernul (Victor) Ponta în special și clasa politică în general.”

“UN LUCRU DESPRE CARE NU VORBEŞTE NIMENI.” Dezvăluirea unui salvator despre INCENDIUL DE LA COLECTIV