Evenimentul Zilei > Justitie > DOSARUL ARISTOTEL CĂNCESCU. DNA: Vicepreședintele CJ Brașov a apelat la deputatul Daniel-Cătălin Zamfir pentru a scăpa de eventuala răspundere penală
DOSARUL ARISTOTEL CĂNCESCU. DNA: Vicepreședintele CJ Brașov a apelat la deputatul Daniel-Cătălin Zamfir pentru a scăpa de eventuala răspundere penală

DOSARUL ARISTOTEL CĂNCESCU. DNA: Vicepreședintele CJ Brașov a apelat la deputatul Daniel-Cătălin Zamfir pentru a scăpa de eventuala răspundere penală

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, suspectat de fapte de corupţie, a fost reţinut, luni seară, pentru 24 de ore, de către procurorii DNA, după ce, în cursul dimineţii, au avut loc pecheziţii la locuinţa acestuia şi la sediul CJ. El va fi prezentat astăzi în fața judecătorilor Curții Supreme cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unor date din dosarul DNA, din convorbirile telefonice şi în mediu ambiental interceptate până la acest moment, cu autorizarea prealabilă a instanţei, a rezultat faptul că inculpatul “Căncescu Adrian Aristotel a fost ajutat în demersul infracţional”.

  •      Semnificativă în acest sens este discuţia în mediu ambiental purtată la data de 02.09.2014 de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov,inculpatul Pascu Mihai Lucian cu numitul „Dan”, identificat ca fiind deputatul Zamfir Daniel Cătălin, în care primul îi relatează intenţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov pentru a scăpa de eventuala răspundere penală prin acoperirea prejudiciilor cauzate prin contractele de lucrări anterioare.

           De asemenea, mai arată procurorii DNA, în aceeaşi încercare de recuperare a prejudiciilor prin atribuiri în continuare de lucrări în mod abuziv, cu nerespectarea legii în materia achiziţiilor publice, din dispoziţia preşedintelui Consiliului Județean Brașov Căncescu Adrian Aristotel, "vicepreşedintele Pascu Mihai Lucian a avut mai multe întâlniri cu deputatul Diniţă Ion, pentru a-l determina să accepte noi contracte cu condiţia ca o parte din bani să fie returnaţi pentru recuperarea prejudiciilor din contractele anterioare".

  • Astfel,  convorbirile interceptate dovedesc că decontarea lucrărilor efectuate de SC RAMB SISTEM SRL în așa numitul beneficiu al Consiliului Judeţean s-a făcut nelegal, lucrările fiind necorespunzătoare.

În plus, se mai arat în actele DNA, din convorbirilor telefonice/în mediu ambiental purtate de persoane din conducerea CJ Brașov, interceptate cu autorizația prealabilă a instanței  a rezultat că președintele CJ Brașov, Căncescu Aristotel s-a întâlnit cu inculpatul Bâgiu Gabriel, persoana care controlează SC Ramb Sistem SRL, pentru a-l convinge să returneze sumele de bani încasate necuvenit în derularea celor două contracte de mai sus, promițându-i în schimb că firma Ramb Sistem SRL urmează să fie favorizată pentru a câștiga licitația pentru lucrarea de reabilitare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, proiect finanțat de Consiliul Județean Brașov.

Dosarul DNA

Aristotel Căncescu este vizat de DNA într-un dosar de corupţie în care luni dimineaţă au avut loc percheziţii atât la sediul Consiliului Judeţean Braşov, cât şi la locuinţa acestuia, dar şi la alte 13 adrese din Braşov.

De asemenea, în această anchetă este vizat şi vicepreşedintele CJ Braşov Mihai Pascu (PC).

Surse judiciare au declarat  că ancheta vizează modul în care CJ Braşov ar fi atribuit contracte către mai multe firme, una dintre acestea fiind SC Gotic SA, aparţinând deputatului PC Ion Diniţă, care este şi lider al PC Braşov.

Sursele judiciare citate spun că Aristotel Căncescu ar fi controlat întreaga activitate de atribuire a contractelor către firme ale unor apropiaţi ai conducerii Consiliului Judeţean Braşov.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: