Marcel Vela a precizat că procesul de desecretizare a fost destul de complicat și că până acum, nu a avut acces la cele circa 250 de ore de înregistrări radio de la protestul antiguvernamental.

„Nu am avut acces la ele, pentru că a fost un volum foarte mare. Săptămâna trecută a fost foarte mult de lucru pe alte subiecte și probleme care sunt în minister, pentru că ministerul are o paletă foarte largă de acțiuni. Principala este lupta împotriva infracționalității. (…) În conformitate cu normele legale, desecretizează cel care a secretizat. Deci a trebuit să așteptăm după Jandarmeria de la Constanța, Ploiești, Craiova și București să accepte desecretizarea convorbirilor secretizate de dânșii la vremea respectivă”, a declarat Marcel Vela la b1.

Marcel Vela: Șefii jandarmeriei, la un pas să fie demiși pentru neimplicare

De asemenea, Marcel Vela a fost pregătit să ia o decizie radicală. Mai precis, ministrul de Interne i-ar fi demis pe șefii din Jandarmerie dacă s-ar fi opus procesului de desecretizare.

„Toate le-am primit până vineri seară și, dacă nu le primeam, ca să fie clar, erau demiși conducătorii Jandarmeriei pentru neorganizare și neimplicare în a respecta decizia ministrului. Nu era vorba de demiterea celor vinovați din cauza discuțiilor din interiorul transmisiilor radio pe care le-am desecretizat”, a precizat ministrul de Interne pentru sursa citată.