Evenimentul Zilei > Politica > Dosarul 10 august. Planul pus la cale de Marcel Vela. Cutremur la vârf! News Alert
Dosarul 10 august. Planul pus la cale de Marcel Vela. Cutremur la vârf! News Alert

Dosarul 10 august. Planul pus la cale de Marcel Vela. Cutremur la vârf! News Alert

Marcel Vela a vorbit luni seara despre desecretizarea dosarului 10 august 2018. Ministrul de Interne a declarat că volumul de înregistrări este uriaș și că a fost la un pas să ia o decizie radicală. 

Marcel Vela a precizat că procesul de desecretizare a fost destul de complicat și că până acum, nu a avut acces la cele circa 250 de ore de înregistrări radio de la protestul antiguvernamental.

„Nu am avut acces la ele, pentru că a fost un volum foarte mare. Săptămâna trecută a fost foarte mult de lucru pe alte subiecte și probleme care sunt în minister, pentru că ministerul are o paletă foarte largă de acțiuni. Principala este lupta împotriva infracționalității. (…) În conformitate cu normele legale, desecretizează cel care a secretizat. Deci a trebuit să așteptăm după Jandarmeria de la Constanța, Ploiești, Craiova și București să accepte desecretizarea convorbirilor secretizate de dânșii la vremea respectivă”, a declarat Marcel Vela la b1.

Marcel Vela: Șefii jandarmeriei, la un pas să fie demiși pentru neimplicare

De asemenea, Marcel Vela a fost pregătit să ia o decizie radicală. Mai precis, ministrul de Interne i-ar fi demis pe șefii din Jandarmerie dacă s-ar fi opus procesului de desecretizare.

„Toate le-am primit până vineri seară și, dacă nu le primeam, ca să fie clar, erau demiși conducătorii Jandarmeriei pentru neorganizare și neimplicare în a respecta decizia ministrului. Nu era vorba de demiterea celor vinovați din cauza discuțiilor din interiorul transmisiilor radio pe care le-am desecretizat”, a precizat ministrul de Interne pentru sursa citată.