Cu toate că, prin prezența constantă în spațiul media, Andreea Crețulescu este un jurnalist și apreciat, despre viața sa privată nu se știu foarte multe lucruri. De exemplu, Mirel Curea a reușit să afle, în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, că jurnalista de la România TV a ajuns în presă dintr-o întâmplare.

Andreea Crețulescu a mărturisit că a intrat în presă din cauza situației familiale. „Perioada asta de tranziție (de după Revoluție, n.e.) a generat mari schimbări în familie. Eu provin dintr-o familie normală, dar care până în 1993-1994, m-au cam ținut în puf. Erau niște oameni normali, dar fiind singură la părinți, eram cam ruptă de realitate. Dar în ăia 3 ani s-a cam rupt filmul, s-au simțit anumite lipsuri. A trebuit să mă apuc să fac lucruri. A fost bulversant, pentru că am fost ceea ce se numește o tocilară. Am încercat să mă adaptez”, a povestit jurnalista.

„ Nici acum nu știu dacă-mi place ce fac sau nu”

Andreea Crețulescu a debutat la Cronica Româna, în presa scrisă, în 1994. A trecut apoi, în `97, la  Tele7abc, după care a urmat Curierul Național. A lucrat la Observatorul Antenei 1, dar și la Realitatea TV. Din 2012 lucrează la România TV.

Jurnalista a mărturisit că, chiar și după 25 de ani de presă, nu și-a dat seama dacă îi place ceea ce face sau nu. „Presa pentru mine a fost o întâmplare. Nici acum nu știu dacă-mi place sau nu. Dacă am vreun talent sau nu, în sensul ăsta. Dar așa s-a întâmplat atunci.

Și am ținut cu dinții să performez, pentru că, în primul rând aveam nevoie să mă susțin pe mine, să susțin familia și să mă adaptez la o lume care pentru mine era total, dar total nouă. Și din perspectiva asta, că am stat în globul meu de sticlă, până prin 92-93-94 și mi-am văzut de preiteni și de carte, După care mi-am dat seama că pe planeta asta mai e nevoie și de bani. Fără ei, din păcate, nu prea se poate”.