Ea le-a spus oamenilor legii că, în aceste condiții, a considerat că este inutil ca fiul ei să mai meargă la cursuri. Mama băiatului de 1 3 ani a primit vizita polițiștilor, după ce au constatat cazul de abandon școlar la Scoala Generală din Filiași.

Elevul este în clasa a cincea la Şcoala Generală din Filiaşi, fiind primul an în care a lipsit din luna septembrie. Anii trecuţi, susțin cadrele didactice, a mai a vut absenţe, însă nu au existat situaţii în c are să nu s e pr ezinte deloc.

Oficiali ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj au declarat că, în acest caz, a fost deschis dosar penal și se fac cercetări. După ancheta poliţiştilor, mama a decis să-l ducă, din nou, la şcoală. Poliţiştii continuă cercetările pentru infracţiunea de împiedicare a accesului la învăţământul general obligatoriu.

 Conform articolului 380 din Noul Cod Penal, fapta mamei se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Fapta nu se pedepseşte, însă, dacă, înainte de terminarea urmăririi penale, femeia asigură reluarea frecventării cursurilor de către minor.