Poliția a început o anchetă la Maternitatea din Craiova după ce  o asistenta medicală din Gorj și copilul pe care l-a născut, au murit. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu și fac certecetari pentru moarte suspectă.

Asistenta medicală, de 28 de ani, din Târgu Cărbunești, lucra în secția Chirurgie a Spitalului din Bumbești Jiu, în județul Gorj. Femeia a decis să nască la Maternitatea din Craiova, în județul vecin. A adus pe lume o fetiță, prin cezariană. Aparent, medicii i-au spus că este perfect sănătoasă. Proaspăta mămică nu a apucat însă să se bucure de ea.

După câteva ore însă, copila a murit. Primele concluzii medicale au fost că fetița ar fi suferit o hemoragie pulmonară ce i-a fost fatală. La scurt timp după decesul copilului, aflată deja în stare de șoc, a murit și mama. Aparent, din aceeași cauză: hemoragie pulmonară.

”Mama a fost reoperată, nu știu ce s-a întâmplat. A murit în timpul nopții, la ATI. Am informat Medicina Legală pentru necropsie și, în paralel, a fost sesizată și poliția. În urmă anchetei și a rezultatelor necropsiei, vom vedea ce măsuri luăm la nivelul spitalului, dacă e cazul să sesizăm Colegiul Medicilor, Consiliul Etic din cadrul spitalului. Să vedem dacă este vorba și de o culpă medicală”, a declarat Teodor Sas, managerul SJU Craiova, pentru GdS.ro.

Oamenii legii din Dolj, care s-au sesizat din oficiu, au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și au dispus o expertiză medicală care să stabilească exact cauza deceselor. Și mama și fetița au fost testate pentru COVID-19, însă rezultatele testelor nu e cunoscut încă.

Sursa: Antena3.ro