Evenimentul Zilei > Actualitate > Dosar penal pentru Coronavirus. Un medic celebru și gafa care l-a costat „totul”
Dosar penal pentru Coronavirus. Un medic celebru și gafa care l-a costat „totul”

Dosar penal pentru Coronavirus. Un medic celebru și gafa care l-a costat „totul”

Medicul diagnosticat cu Coronavirus din Sfântu Gheorghe s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Dosarul penal a fost înregistrat duminică, la scurt timp după ce autorităţile au anunţat că medicul ginecolog a fost diagnosticat pozitiv, iar trei secţii ale spitalului au intrat în carantină, existând suspiciunea de contaminare a pacienţilor şi personalului medical, scrie Digi24.

„În data de 22.03.2020 s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe un dosar penal în care s-a dispus, în aceeaşi dată, începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (…). 

Organele de cercetare au reţinut că un medic ginecolog din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Dr. Fogolyan Kristoff’ din municipiul Sfântu Gheorghe s-a aflat în cursul lunii martie 2020 în Austria şi, în data de 21.03.2020, a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19. 

În urma verificărilor, s-a stabilit că Austria este inclusă în zonele de risc pentru care există obligaţia izolării la domiciliu la revenirea în ţară”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.