În urmă cu câteva zile mai multe cadre medicale împreună cu câțiva pacienți au cântat „Imnul COVID”, o parodie a piesei „Hai la Botoșani!”, încercând să facă haz de necaz în salon.

Videoclipul a fost postat pe rețele de socializare, iar din imaginile devenite virale se vede clar că nu au fost respectate măsurile de distanţare socială, iar o mare parte dintre participanți apar fără măști pe față.

Polițiștii din Botoșani au anunțat deschiderea unui dosar penal în cazul distracției din Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Botoșani. Grupul de zece persoane este anchetat acum pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Vezi imnul aici: https://www.facebook.com/felicia.mocanu.98

În acest caz, parallel cu cercetările poliției, conducerea Spitalului Judeţean Botoşani a demarat o anchetă internă.

„Este ruşinos pentru un cadru medical. Ce să mai cerem la restul populaţiei dacă nişte cadre medicale de la Spitalul Dorohoi, care ar fi trebuit să respecte oarecare reguli şi să le cunoască, au făcut ce au făcut.”, a precizat directorul spitalului judeteţean Radu Malancea.

Ceea ce s-a întâmplat la spital, a fost însă pe placul internauților care atunci când au auzit de ceea ce li se întâmplă celor „vinovați”, au reacționat imediat.

În spațiul online a apărut o petiţie în care se cere încetarea anchetării celor implicaţi. Cei mai mulţi spun că şi ei sunt oameni, că nu au făcut rău din punctul lor de vedere. Mai mult decât atât cred că pur şi simplu s-au relaxat în acest condiţii grele, potrivit antena3.ro