Dosar penal după moartea lui Petrică Mîţu Stoian. Ce au aflat procurorii până acum

Dosar penal după moartea lui Petrică Mîţu Stoian. Ce au aflat procurorii până acum Sursa: facebook.com/PetricaMituStoianoficial

La două zile după decesul cântăreţului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa (judeţul Caraş-Severin) au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Este cercetat modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament postCovid-19.

Dosar penal după moartea lui Mîțu Stoian

”La data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă. În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa”, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa.

Altfel, conform ultimelor informații din jurul anchetei, marţi ar urma să fie citaţi pentru audieri angajaţii clinicii. Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa au dispus efectuarea necropsiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel se urmărește stabilirea cauzelor decesului înterpretului de muzică populară din Mehedinţi. Familia acestuia a fost de acord. ”Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au fost informaţi de către reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa despre decesul unui bărbat de 61 de ani, internat la unitatea medicală.

În urma informării, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi continuă cercetările sub supravegherea Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa. În cauză, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului”, au transmis reprezentanții IPJ Caraş-Severin.

Foto: facebook.com/PetricaMituStoianoficial

Petrică Mîțu Stoian avea probleme de sănătate

Recent s-a aflat că trupul regretatului cântăreț de muzică populară va fi depus luni, 8 noiembrie, după necropsie, la Ansamblul Folcloric ”Maria Tănase”, din Craiova. Practic, ultimul drum îl readuce pe Petrică Mîțu Stoian în sala de repetiții.

La Ansamblul folcloric „Maria Tănase” din Craiova, artistul a ieşit la pensie. "Starea lui nu a fost deloc bună. Se ştie că există longCovidul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului. Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se supra-infecteze.

Cred că acest lucru s-a întâmplat şi la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid. Din păcate, în şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos", a declara la România TV doctorul Cosmin Librimir, directorul medical al SJU Reşiţa.

Medicul a precizat că pacientul avea şi alte afecţiuni medicale și urma tratament cu anticoagulante. Petrică Mîţu Stoian avea 61 de ani și va fi înmormânt în cimitirul Ungureni din Craiova.