Evenimentul Zilei > Justitie > DOSAR PENAL după ce un pacient OPERAT la Craiova DE MEDICI FRANCEZI a murit. DETALII INCREDIBILE despre salvatorii din ”HEXAGON”
DOSAR PENAL după ce un pacient OPERAT la Craiova DE MEDICI FRANCEZI a murit. DETALII INCREDIBILE despre salvatorii din ”HEXAGON”

DOSAR PENAL după ce un pacient OPERAT la Craiova DE MEDICI FRANCEZI a murit. DETALII INCREDIBILE despre salvatorii din ”HEXAGON”

Dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce un bărbat din Craiova a murit la puțin timp după o intervenție de micșorare a stomacului. Persoana care a decedat a fost operată la Spitaul Județean de o echipă de medici francezi. Totodată, alți trei pacienți, care au suferit operații similare, au în prezent probleme de sănătate. Reprezentanții instituției medicale declară că omul a murit pentru că a încălcat recomandările medicilor, însă ei nu pot să precizeze dacă cadrele medicale din Franța aveau dreptul să profeseze la noi în țară.

Potrivit Digi24.ro, operația a avut la sfârșitul lunii mai, când doi medici din Franța au venit la Craiova pentru un schimb de experiență, la inițativa șefului uneia dintre secțiile de chirurgie. Cadrelele medicale din străinătate le-au arătat colegilor români o nouă procedură de micșorare a stomacului, care poate fi aplicată în cazul persoanelor care suferă de obezitate. 9 pacienți au trecut printr-o astfel de operație. Unul dintre ei, un bărbat în vârstă de 46 de ani, a murit la aproximativ 3 săptămâni după intervenței.

Imediat după operaţie a început să se simtă rău şi ni s-a spus că e normal, că sunt cauzele operaţiei”, a spus fiica bărbatului mort.

De altfel, după moartea pacientului, șefii spitalului au dat explicații: pacientul nu a respectat ”condițiile, indicațiile de regim, de efort fizic”, spunea purtătorul de cuvânt al instituției medicale de la Craiova, Cristina Geormăneanu.

Polițiștii au deschis un dosar penal și efectuează cercetări pentru ucidere din culpă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Craiova declară că nu știe dacă medicii veniți din Franța aveau drept de practică în România.

De asemenea, alți trei pacienți, care au trecut printr-o intervenție similară, au acum probleme de sănătate, arată sursa citată. Doi dintre aceștia au complicații majore, iar cel de-al treilea a cerut să fie tratat într-un spital bucureștean.

Suma plătită de pacienții operați de chirurgii francezi este de câte 300 de euro. Totuși, în mod normal, o asemenea intervenție costă peste 2.000 de euro.