Evenimentul Zilei > International > Dosar penal deschis de poliția moldovenească privind studiile premierului Chiril Gaburici
Dosar penal deschis de poliția moldovenească privind studiile premierului Chiril Gaburici

Dosar penal deschis de poliția moldovenească privind studiile premierului Chiril Gaburici

Inspectoratul General de Poliţie de la Chişinău a deschis un dosar penal în cazul studiilor premierului Chiril Gaburici, informaţie confirmată pentru Jurnal TV de către ministrul moldovean de Interne, Oleg Balan.

Cauza penală este deschisă în baza articolului 361 din Codul Penal care se referă la ''confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimantelor, ştampilelor sau sigiliilor false'', a precizat sursa citată.

Ministrul de interne a indicat că este vorba despre actul de studii medii obţinut de premierul Chiril Gaburici. ''Deschiderea cauzei penale înseamnă o bănuială rezonabilă a faptului că unele acte de absolvire a studiilor, obţinute de domnul Gaburici, prezintă semne de falsificare. Nimeni încă nu este vizat. Abia este pornită cauza'', a declarat Oleg Balan.

El a refuzat să ofere însă mai multe detalii, dar a menţionat că urmează să fie efectuate expertize şi să fie audiate mai multe persoane. ''Restul informaţiilor nu le putem divulga. Organul de urmărire penală va iniţia anumite acţiuni despre care nu vă pot spune'', a adăugat ministrul moldovean de interne.

Codul Penal al Republicii Moldova prevede că infracţiunea vizată se pedepseşte cu amendă sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 până la 200 de ore, ori cu închisoare de până la 2 ani.

Jurnal.md aminteşte că premierul Chiril Gaburici a ajuns în vizorul poliţiei acum o lună, în urma unei investigaţii jurnalistice care a scos la iveală mai multe inexactităţi în CV-ul actualului şef al guvernului de la Chişinău.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: