Evenimentul Zilei > International > Donald Trump atacă procuratura SUA: Nu a existat nicio complicitate cu Rusia. Opriţi vânătoarea de vrăjitoare!
Donald Trump atacă procuratura SUA: Nu a existat nicio complicitate cu Rusia. Opriţi vânătoarea de vrăjitoare!

Donald Trump atacă procuratura SUA: Nu a existat nicio complicitate cu Rusia. Opriţi vânătoarea de vrăjitoare!

Preşedintele american Donald Trump subliniază: „Nu a existat nicio complicitate cu Rusia (mai puţin în cazul democraţilor). Când se va termina această vânătoare de vrăjitoare scumpă?”, a scris sâmbătă, într-un mesaj postat pe Twitter, Trump.

„Procurorul special/Departamentul Justiţiei divulgă Presei Fake News scrisorile avocaţilor mei? N-ar trebui să ancheteze corupţia democrată?”, continuă el.

Cotidianul New York Times a publicat sâmbătă o scrisoare confidenţială de 20 de pagini trimisă de echipa de avocaţi a preşedintelui american lui Robert Mueller în ianuarie, precum şi alta din iunie 2017.

În aceste scrisori, consilierii preşedintelui se opun mai ales ca acesta să fie interogat, afirmând că, „în sistemul nostru politic, preşedintele nu poate fi disponibil pentru a fi audiat”.

Ei au mai menţionat că Donald Trump nu poate fi acuzat de obstruc- ţionarea justiţiei, pentru că dispune de prerogative constituţionale pentru a pune capăt anchetei supervizate de Ministerul Justiţiei.

 

Anchetă costisitoare

Echipa procurorului special american Robert Mueller care investighează posibila ingerinţă a Rusiei în alegerile americane din 2016 a avut cheltuieli de 4,5 milioane de dolari între luna octombrie a anului trecut şi martie 2018.

În plus, alte „componente” ale Ministerului Justiţiei au cheltuit 5,476 de milioane de dolari cu activităţi de susţinere a investigaţiei. Biroul lui Mueller cercetează şi existenţa unor posibile legături între Rusia şi campania electorală a lui Donald Trump.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: