Donald Trump, scandal fără precedent! O înregistrare audio îi demolează acuzațiile de fraudă electorală

Donald Trump, scandal fără precedent! O înregistrare audio îi demolează acuzațiile de fraudă electorală

O înregistrare audio riscă să se transforme într-un scandal uriaș: președintele SUA Donald Trump este protagonistul știrilor care comentează o înregistrare audio prin care acesta pare că încearcă să influențeze rezultatul alegerilor din Georgia.

Președintele Donald Trump a făcut presiuni pe secretarul de stat republican al Georgiei să „găsească” suficiente voturi pentru a răsturna victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale ale statului, citând în mod repetat pretențiile respinse de fraudă și ridicând perspectiva „infracțiunii” dacă oficialii nu schimbau numărul de voturi, conform unei înregistrări a conversației, a anunțat ABC News.

Apelul telefonic pe care l-a avut cu secretarul de stat Brad Raffensperger sâmbătă a fost ultimul pas într-un efort fără precedent al unui președinte american care a pierdut alegerile pentru a pune presiune pe un oficial de stat să inverseze rezultatul alegerilor. Președintele Trump, care a refuzat să-și accepte pierderea față de președintele ales Joe Biden, a susținut în repetate rânduri că Raffensperger ar putea schimba rezultatele votului.

„Tot ce vreau să fac este asta. Vreau doar să găsesc 11.780 de voturi, care este cu unul mai mult decât avem ", a spus Trump în convorbirea amintită." Pentru că am câștigat statul ". Georgia și-a numărat voturile de trei ori înainte de a certifica victoria lui Joe Biden cu o marjă de 11.779.  Raffensperger a menționat: „Dle. Președinte Trump, am avut mai multe procese și a trebuit să răspundem în instanță la procesele și contestațiile. Nu suntem de acord că ați câștigat."

Ne puteți urmări și pe Google News

Fragmente audio ale conversației au fost postate pentru prima dată online de The Washington Post. Associated Press a obținut înregistarea completă a conversației lui Trump cu oficialii din Georgia de la o persoană aflată în teleconferință.

Noua intervenție a lui Trump și pretențiile persistente și nefondate de fraudă vin cu aproape două săptămâni înainte de a părăsi funcția și cu două zile înainte de alegerile duble în Georgia, care vor determina controlul politic al Senatului SUA, notează ABC News.

Donald Trump, acuzat de încălcarea legii electorale

Președintele Trump a folosit conversația de o oră pentru a bifa o listă de revendicări despre alegerile din Georgia, inclusiv că sute de mii de buletine au apărut în mod misterios în județul Fulton, care include Atlanta. Oficialii au spus că nu există dovezi ale faptului că se întâmplă acest lucru. Oficialii din Georgia sunt auziți în mod repetat respingând afirmațiile președintelui, spunându-i că se bazează pe teorii necredibile și, într-un caz, pe un video editat selectiv.

Într-un alt moment al conversației, Trump părea să-i amenințe pe Raffensperger și Ryan Germany, consilierul juridic al secretarului de stat, sugerând că amândoi ar putea fi răspunzători penal dacă nu vor găsi că mii de buletine de vot din județul Fulton au fost distruse ilegal. „Este o infracțiune”, spune Trump. „Și nu poți lăsa asta să se întâmple”.

Printre alți participanți la apel s-au numărat Mark Meadows, șeful de cabinet al Casei Albe și avocați care l-au asistat pe Trump, inclusiv avocata din Washington, Cleta Mitchell.

Democrații și câțiva republicani au condamnat acțiunile lui Trump, în timp ce cel puțin un democrat a cerut o anchetă penală. Experții legali au declarat că comportamentul lui Trump ridică întrebări cu privire la posibile încălcări ale legii electorale. Consilierul principal al Biden, Bob Bauer, a numit înregistrarea „dovada irefutabilă” a presiunii lui Trump și a amenințării unui oficial din propriul său partid căruia îi cere să „anuleze numărul legal de voturi certificat al unui stat și să fabrice altul în locul său”.