Adminstraţia Trump a aprobat folosirea de către cetăţenii obişnuiţi a  „Bombelor cu cianură” împotriva animalelor sălbatice periculoase pentru siguranţa personală şi pentru aceea a efectivelor de animale domestice. United States and Wildlife Service, agenţia guvernamentală federală aparţinând de ministerul de Interne, cu competenţe în materie de gestionare şi conservare a florei şi faunei, a revocat interzicerea, valabilă din 2017, a crescătorilor de vite de a folosi explozivi pe bază de cianură de hidrogen. Inhalarea gazului toxic în chestiune de către animalul sălbatic provoacă o moarte „sfâşietoare”.
Autorităţile executive s-au justificat făcând referire la „tot mai desele” asalturi ale coyoţilor, lupilor şi urşilor împotriva turmelor şi ciredelor de animale din interiorul fermelor, dar şi rănirea unor copii. Prin efectul hotărârii, începând de ieri propietarii de crescătorii situate în zone vecine cu specii de animale agresive vor putea munci „ştiind că au la dispoziţie un instrument de descurajare”. Până acum, crescătorii de animale se puteau apăra de incursiunile coyoţilor şi urşilor folosind armele de foc sau diferite tipuri de lance.
Calea liberă de la Washington pentru folosirea bombelor cu cianură de către crescători au indignat imediat asociaţiile ecologiste, care au declarat că vor să dea în judecată administraţia Trump. De exemplu, Center for Biological Diversity a numit utilizarea acelor bombe cu cianură „o crimă împotriva naturii” şi că acest lucru ar putea avea „repercusiuni foarte nocive pentru sănătatea umană”. Colette Adkins, exponentă a acestui ONG, a mai acuzat pe magnat că răspândeşte în ţară o  „mentalitate periculoasă potrivit căreia folosirea disproporţionată a forţei ar fi un drept de neînţeles”.
În apărarea prevederii incriminate s-au unit asociaţiile întreprinzătorilor agricoli. US Farmer and Ranchers Alliance, entitate reprezentativă a proprietarilor de ferme a salutat decizia administraţiei Trump ca pe un gest emblematic „al sensibilităţii preşedintelui privind problemele cotidiene ale acelora care fac ca economia americană să funcţioneze muncind din greu în mijlocul unor nenumărate dificultăţi create de natura sălbatică”.