Evenimentul Zilei > International > Donald TRUMP îl LAUDĂ pe ERDOGAN! Ce spune republicanul despre LOVITURA de stat din Turcia
Donald TRUMP îl LAUDĂ pe ERDOGAN! Ce spune republicanul despre LOVITURA de stat din Turcia

Donald TRUMP îl LAUDĂ pe ERDOGAN! Ce spune republicanul despre LOVITURA de stat din Turcia

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, Donald Trump, susţine că îl apreciază pe preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan pentru că a reuşit să atragă cetăţenii turci de partea sa, împiedicând astfel lovitura de stat din 15 iulie.

„Îi recunosc meritul pentru că a reușit să întoarcă asta în favoarea sa. Unii spun că a fost o înscenare, știți. Eu nu cred asta”, a declarat Donald Trump pentru New York Times.

Trump a evitat să îi solicite lui Erdogan respectarea statului de drept şi a standardelor occidentale în domeniul judiciar, scriu jurnaliştii de peste ocean.

„Când oamenii văd cât de rea este situația în SUA și noi începem să vorbim despre libertăți civile…nu cred că suntem un mesager foarte bun. Nu cred că avem dreptul de a face morală. Priviți ce se întâmplă în țara noastră. Cum să facem morală când oamenii se împușcă polițiști cu sânge rece?”, a adăugat Donald Trump.

Potrivit bilanţului oficial, 312 oameni şi-au pierdut viaţa în timpul tentativei de lovitură de stat din Turcia iar numărul puciştilor morţi în seara de 15 iulie a crescut alarmant: sunt 104 acum, de la 24.

Mai mult de 50.000 de oameni, printre care militari, poliţişti şi judecători, funcţionari publici sau profesori au fost arestaţi, suspendaţi din funcţii ori concediaţi, scrie presa din Turcia, citată de Digi 24. 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: