Decizia a fost luată cu unanimitate de trei voturi. Curtea de Apel din Manhattan a hotărât că Primul Amendament îi interzice lui Trump să folosească funcţia de blocare pe Twitter pentru a limita accesul la contul său.

În prezent, Trump are pe Twitter 61,8 milioane de abonaţi.

„Primul Amendament nu îi permite unui oficial public care foloseşte un cont pe reţelele de socializare în scopuri oficiale să excludă persoane de la un dialog online care, altfel, este deschis deoarece au exprimat opinii cu care respectivul oficial nu este de acord”, a scris judecătorul Judge Barrington, folosindu-se de mai multe decizii ale Curţii Supreme.

@RealDonaldTrump, contul președintelui Statelor Unite, a devenit o parte centrală şi controversată a preşedinţiei sale. Trump a folosit Twitter-ul pentru a-şi promova agenda şi pentru a-şi ataca criticii.

Knight First Amendment Institute de la Columbia University, alături de șapte utilizatori Twitter blocați de Trump, au contestat decizia președintelui SUA de a folosi funcția de blocare pentru rețeaua de socializare respectivă.

„Decizia va ajuta la garantarea integrităţii şi vitalităţii spaţiilor digitale, care sunt tot mai importante pentru democraţia noastră”, a transmis Jameel Jaffer, directorul executiv al Knight First Amendment Institute.

Nu este pentru prima dată când liderul de la Casa Albă ajunge într-o situație de acest tip. Decizia de marţi confirmă o sentinţă din mai 2018 a unei judecătoare districtuale din Manhattan, care l-a determinat pe Trump să deblocheze unele conturi.

La acea vreme, Departamentul de Justiţie a transmis că decizia este „fundamental greşită”, spunând că Trump se foloseşte de Twitter pentru a-şi exprima convingerile persoanale, ci nu pentru a oferi un forum public de discuţie.

Te-ar putea interesa și: