Evenimentul Zilei > International > Donald Trump, acuze dure la adresa ziarului New York Times
Donald Trump, acuze dure la adresa ziarului New York Times

Donald Trump, acuze dure la adresa ziarului New York Times

Preşedintele american Donald Trump a acuzat sâmbătă ziarul New York Times că ar fi dejucat o încercare a Statelor Unite de a-l ucide pe liderul Statului Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, relatează AFP.

"New York Times a dejucat o încercare a Statelor Unite de a-l ucide pe cel mai căutat terorist, Al-Baghdadi", a scris preşedintele american pe Twitter, denunţând un exemplu al "agendei nesănătoase (a publicaţiei) în materie de securitate naţională", fără a oferi vreo explicaţie. 

Donald Trump pare să se refere la declaraţiile făcute vineri de generalul american Tony Thomas, în cadrul unei conferinţe de presă din Aspen (Colorado), în timpul căreia el a afirmat că forţele speciale americane au fost "extrem de aproape" de liderul SI în 2015, însă i-au pierdut urma după scurgeri de informaţii în presă. 

"A fost o pistă foarte bună. Din păcate, ea a fost divulgată de un mare ziar naţional o săptămână mai târziu şi această pistă este moartă", a declarat generalul Thomas la un forum de securitate de la Aspen. 

"Este necesar ca publicul american să fie informat cu privire la ceea ce facem. Este de asemenea esenţial să recunoaştem că acest lucru împiedică foarte mult capacitatea noastră de a ne face treaba", a adăugat el. 

New York Times a publicat în iunie 2015 un articol potrivit căruia forţele americane au intrat în posesia unor cantităţi mari de informaţii, care detaliau modul în care liderul SI reuşeşte să rămână invizibil. Articolul menţiona în special utilizarea de către liderii jihadişti a soţiilor lor pentru a face schimb de mesaje între ei. 

New York Times a cerut sâmbătă Casei Albe clarificări în legătură cu mesajul postat pe Twitter de Donald Trump, precizează Agerpres. 

"Dacă preşedintele face referire la acest articol din 2015, Pentagonul nu a avut nicio obiecţie înainte ca Times să publice acest articol în 2015 şi niciun oficial american nu s-a plâns public până în prezent", a scris New York Times pe site-ul Politico.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: