Evenimentul Zilei > International > Donald Trump a dat ordinul! Mâncarea de tip fast-food revine în școlile din America
Donald Trump a dat ordinul! Mâncarea de tip fast-food revine în școlile din America

Donald Trump a dat ordinul! Mâncarea de tip fast-food revine în școlile din America

Donald Trump a decis că mâncarea de tip fast-food precum pizza, hamburgerii şi cartofii prăjiţi trebuie incluse din nou în meniurile cantinelor din colegiile American.

Președintele american a anulat standardele nutriţionale impuse de fosta Primă Doamnă a SUA. Michelle Obama a luat decizia de a se renunța la fast-food în școli tocmai pentru a combate obezitatea infantilă. Se pare, însă, că Trump nu este de aceeași părere.

Ba mai mult, acesta a luat hotărârea chiar în ziua în care Michelle a împlinit 56 de ani.

„Şcolile şi districtele şcolare continuă să ne spună că încă se aruncă multe alimente şi că este nevoie de o mai mare flexibilitate pentru a le oferi elevilor alimente nutritive şi apetisante. I-am ascultat şi ne-am pus pe treabă”, a declarat secretarul agriculturii, Sony Perdue.

„Asociaţia pentru o Americă mai sănătoasă”, în care Michelle Obama deţine poziţia de preşedinte onorific, a denunțat noile norme impuse de Donald Trump.
„Noile norme reprezintă un pas în direcţia greşită. Lăsând politica deoparte, ştiinţa a demonstrat că trebuie crescut consumul de fructe şi legume”, a declarant directoarea asociației, Nancy E. Roman.

De cealaltă parte, Consiliul Naţional al Cartofului este total de acord cu noile norme, pe motiv că ar trebui crescut consumul de cartofi, deoarece acest produs conţine mari cantităţi de proteine, fibre şi carbohidraţi de care „copiii de vârstă şcolară au nevoie pentru a avea succes la şcoală”.

Mai mult de o treime dintre adulţi şi circa 18% copii sunt obezi, spun ultimele date ale Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC), informează Agerpres.