Aventura pe Facebook a escrocului sexual a durat o lună, din august și până în septembrie. Pe numele său real Gabriel Ilie, de 27 de ani, din Slatina, județul Olt, tânărul își crease o pagină pe site-ul de socializare cu un nume fictiv.

„Înarmat” cu telefoane performante, el aplica fel de fel de fotografii și povești care au ademenit mai multe adolescente și tinere cu vârste de până în 20 de ani. Atunci când se considerau fericite că „au pus mâna” pe un băiat frumos, fetele s-a trezit cu amenințări. Erau invitate să facă sex cu individul sau, dacă nu, să plătească cu bani sau bunuri de valoare, în schimbul tăcerii. „Sunt patru cazuri demonstrate de polițiști și procurori, dar cercetările continuă pentru identificarea altor victime”, au precizat, pentru EVZ, surse din rândul anchetatorilor.

Două victime minore

Polițiștii bucureșteni au descoperit că două dintre victimele escrocului sunt minore. Celelalte două abia au împlinit vârsta de 18 ani. Anchetatorii ne-au dezvăluit că fetele și-au luat inima în dinți și au spus părinților ce li se întâmplă. Aceștia au depus plângeri la Secția 7 Poliție. Astfel, oamenii legii au demarat cercetările.

 Ancheta

Astfel, poliţiştii specializați în investigații criminale au documentat în perioada august – septembrie a.c., activitatea tânărului care ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de șantaj prin intermediul internetului, transmite Poliția Capitalei.     

În urma cercetărilor efectuate, a reieşit faptul că, tânărul prin intermediul unui site de socializare și folosindu-se de un nume fictiv, ar fi abordat mai multe persoane, obținând de la acestea materiale compromițătoare cu conotație sexuală iar, apoi le-ar fi solicitat persoanelor să întrețină relații intime și să-i ofere bunuri de natură patrimonială în schimbul nepublicării acelor materiale.

După ce au dat de urma escrocului, polițiștii bucureșteni, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – D.G.P.M.B. și al Inspectoratului Județean de Poliție Olt, au făcut o percheziţie acasă la tânărul acuzat de şantaj.   

Șantajistul a fost arestat

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate, Gabriel Ilie a fost identificat și condus la sediul Secției 7 Poliție. Totodată, au fost ridicate  mai multe documente, cartele telefonice și terminale mobile, despre care există suspiciunea că provin din fapte ilicite sau au fost folosite la infracțiunile cercetate.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către poliţiştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. Gabriel Ilie a fost prezentat în fața unui magistrat al Judecătoriei Sectorului 2 care a decis emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile