Fondurile sunt situate în judeţele Alba, Bistriţa Năsăud, Bihor, Botoşani, Cluj, Maramureş, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Bacău, Neamţ, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Galaţi, Vaslui, Mureş, Sălaj, Constanţa, Hunedoara şi Suceava, şi vor fi atribuite celor interesaţi, în calitate de gestionari.

Contractul de gestionare a fondurilor cinegetice va fi semnat pe 10 ani.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, trei fonduri au fost adjudecate deja în februarie 2009, dar nu au fost încheiate contractele de gestiune.

Suprafeţe cuprinse între 5.000 şi 17.000 mp

Cele 44 de suprafeţe variază de la 5.515 metri pătraţi în cazul fondului Vizureni din Galaţi şi 17.195 mp pentru fondul Ciobănaşu din Bacău.

Licitaţiile vor porni de la tarife cuprinse între 12 euro pentru o suprafaţă de 13.039 mp din Neamţ şi 3.819 euro pentru Balc.În cazul fondului din judeţul Bihor, Ministerul Agriculturii a păstrat tariful la care Ţiriac a primit dreptul de gestiune în 2005.

Omul de afaceri a renunţat la fondul de vânătoare de la Balc, dar a păstrat complexul cinegetic din localitate, după ce tariful de gestionare a fondului a crescut foarte mult, începând cu data de 15 mai.

CITIŢI ŞI:
Cerbul, vânat mai ieftin toamna
VÂNĂTOAREA DE LA BALC: Baia anuală de sânge
Ţiriac a renunţat la Balc