Evenimentul Zilei > Politica > Doliu. Tăriceanu este la pământ! Moartea fondatorului PNL și-a lăsat amprenta asupra Președintelui Senatului
Doliu. Tăriceanu este la pământ! Moartea fondatorului PNL și-a lăsat amprenta asupra Președintelui Senatului

Doliu. Tăriceanu este la pământ! Moartea fondatorului PNL și-a lăsat amprenta asupra Președintelui Senatului

România este în doliu. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a făcut un anunț emoționant azi-noapte, la ora 0:30.
Doliu. În declarațiile făcute publice, al doilea om în stat, Călin Popescu-Tăriceanu, a vorbit despre experiența anilor întunecați ai comunismului, dar și despre România zilelor noastre, care trece printr-o perioadă în care are nevoie de oameni care să ia decizii oportune și echilibrate, acesta fiind marcat de moartea lui Aurel Ionescu Moțet, fondatorul PNL din Vaslui.

„Regret profund dispariția dintre noi a unuia dintre seniorii liberalismului din România, doctorul Aurel Ionescu Moțet, cel care a pus piatra de temelie a curentului liberal din județul Vaslui. Un camarad fără seamăn, alături de care a fost o onoare să mă aflu, în urmă cu aproape trei decenii, pe drumul de început al democrației, al respectării drepturilor și libertăților în țara noastră, zdruncinată după experiența anilor întunecați ai comunismului.

Un profesionist și un om politic desăvârșit, animat de convingerea că justețea principiilor liberale și forța argumentelor logice stau la baza oricărei societăți democratice. Păstrez în minte dialogurile pline de vervă, în spiritul unei loialități fără cusur față de ideile liberale și al vocației de a le face cunoscute și apreciate la adevărata valoare. Cu mâhnire, constat că generația celor care au înclinat decisiv destinul României către dreapta se împuținează, într-o perioadă în care avem nevoie tot mai mult de echilibru și de decizii oportune.

Exemplele seniorilor liberali sunt unele pe care avem obligația să ni le însușim întocmai pentru a le onora veșnic memoria. Dumnezeu să-l aibă în pace pe doctorul Aurel Ionescu Moțet! Condoleanțe familiei!” este mesajul transmis de Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit publicației vremeanoua.ro.