Renumitul medic și profesor Dan Olteanu s-a stins la vârsta 80 de ani şi a fost creatorul Secției de Gastroenterologie de la Spitalul Universitar, lucru pentru care era și cunoscut la nivel național. Toată lumea l-ar fi descris ca fiind un om cu suflet mare, pregătit mereu să îi ajute pe cei ce aveau nevoie.

Lumea medicală a reacționat imediat

Societatea de Medicină Internă a anunțat pe Faceboon că prof. dr. Dan Olteanu de la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală a încetat din viaţă.

„Pios omagiu Profesorului Doctor Dan Olteanu, acum, când Destinul sau l-a mutat într-o STEA!

O STEA ce nu se va stinge niciodată și va lumina mai departe, destinele atâtor generații!

Profesorul Dan Olteanu, șeful Disciplinei de Medicină Internă din cadrul Spitalul Universitar din București, a fost fondatorul școlii moderne de Medicină Internă de peste patru decenii, un mentor desăvârșit pentru generații întregi de studenți și medici, fascinați de talentul sau profesional și didactic.

A fost creatorul Secției de Gastroenterologie din Spitalul Universitar.

Cuvintele sunt prea puține și prea sărace pentru a exprima întreaga noastră recunoștiință, a medicilor pe care i-a format cu o rară competență, cu o mare răbdare și cu o totală dăruire; a sutelor de studenți cărora le-a conturat devenirea, a miilor de pacienți cărora le-a dăruit zile și ani….

Ne închinăm cu profund respect în fața personalității sale și îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i ocrotească veșnicia!

Lumina lină, Domnule Profesor!”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a Societății Române de Medicină Internă.

Colegiul Medicilor, omagiu pentru Profesor

De alftel, şi Colegiul Medicilor din Municipiul București a anunţat cu profund regret trecerea în neființă a Prof. Dr. Dan Olteanu, reputat internist și gastroenterolog, creator de școală medicală, șef de clinică în Spitalul Universitar București.

Colegiul Medicilor din Municipiul București a postat de asemenea un mesaj în memoria marelui profesor.

„Ne vom aminti mereu erudiția, modestia și noblețea sufletească a Profesorului’”.