Medicul Cristian Irimie, în vârstă de 67 de ani, unul dintre cei mai cunoscuţi doctori din municipiul Suceava, a încetat din viaţă luni dimineaţă, în urma unui infarct. Fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie suferea de mai mulți ani de un cancer de colon, însă și-a dus boala pe picioare, cu demnitate, după cum au apreciat cei care l-au cunoscut. Conform informațiilor difuzate de presa locală, medicul sucevean a decedat în urma unui stop cardio-respirator.

Cristian Irimie a fost medic specialist în obstetrică – ginecologie și era unul dintre cei mai apreciați și mai solicitați din Suceava. În primăvarea anului 2018, doctoral Cristian Irimie a ieșit la pensie, părăsind postul de șef al secției de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean din Suceava.

În trecut el a ocupat mai multe funcții administrative și politice. A fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, a condus Direcția de Sănătate Publică Suceava precum și Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. De asemenea, medicul Irimie a ocupat și funcția de consilier județean, iar în ultimii patru ani a fost consilier local.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a comentat moartea reputatului medic, apreciind că a fost un bun colaborator, care și-a dus boala cu demnitate. Primarul a mai spus că decesul lui Cristian Irimie reprezintă o pierdere atât pentru municipiul Suceava, cât și pentru Spitalul Județean în cadrul căruia a activat.

„Am aflat cu mare tristețe vestea dispariției sale. Am avut o colaborare foarte bună, atât atunci cât a fost la spital, cât și în calitate de ministru secretar de stat și apoi consilier local. Știam de suferința sa, a dus boala cu demnitate, (…). A fost un bun doctor, profesionist, multe din realizările de la Spitalul Județean i se datorează și lui. Dumnezeu să-l ierte, este o mare pierdere pentru Suceava, Consiliul Local și PNL. Dumnezeu să-l odihnească!”, a precizat primarul municipiului Suceava.