Evenimentul Zilei > International > Doliu în Ucraina. Un mare campion a murit într-o confruntare cu trupele rusești
Doliu în Ucraina. Un mare campion a murit într-o confruntare cu trupele rusești

Doliu în Ucraina. Un mare campion a murit într-o confruntare cu trupele rusești

Un mare campion de box din Ucraina a fost ucis în acțiune, în război. Oleg Prudky, dublu campion ucrainean la box, a murit într-una din confruntările în care a fost implicat în prima linie a frontului. În vârstă de 30 de ani, el s-a numărat printre sportivii care s-au alăturat forțelor de apărare încă de la începutul războiului cu Rusia.

Oleg Prudky, dublu campion de box în Ucraina a fost ucis într-o confruntare armată cu trupele rusești. Sportivul, în vârstă de 30 de ani, s-a alăturat forțelor militare ucrainene, încă din primele zile ale acestui război declanșat de Rusia și a murit în linia întâi.

Oleg Prudky s-a înrolat în forțele speciale de poliție care au acționat alături de autoritățile din regiunea Cerkași în ultimele trei luni. El a fost ucis duminică, 22 mai, alături de alți patru camarazi din trupele polițienești ucrainene într-o confruntare cu militarii ruși. După moartea lui Oleg Prudky, rămân în urmă, o soție, Mariana, și două fiice.

„Anunțăm cu tristețe că maestrul sportului din clasa internațională de box, campionul din Ucraina, Oleg Prudky, a murit în luptele cu ocupanții ruși. Condoleanțe familiei! Veșnică amintire pentru tine, Oleg”, se arată într-o declarație a Federației Ucrainene de Box.

Un mare campion al boxului ucrainean

Oleg Prudky a fost de două ori campion al Ucrainei la box, primul din istoria regiunii Cerkași. El a câștigat medalia de aur la categoria 60 de kilograme. În acest context, tânrul pugilist care și-a pierdut viața în război a fost evocat de președintele Federației regionale de box, Serghei Tișcenko.

„Îmi amintesc acum cum antrenorul spunea cât de dornic erai să faci box, mergând cu bicicleta zeci de kilometri pentru a ajunge la antrenament (…) Toată lumea își amintește luptele tale incredibile”, a spus Tiscenko.

Prudky a concurat în 2015 în competiția World Series of Boxing din 2015 – un turneu care le-a permis boxerilor amatori să concureze la profesioniști. Oleg Prudky a reprezentat Ucraina la categoria super-ușoară la o serie de turnee mondiale pentru amatori, dar și la mai multe campionate europene.

Mesaj emoționant al soției pe Instagram

Mariana, soția sportivului, i-a adus un omagiu pe Instagram, postând mai multe imagini cu tânărul sportiv.

„Nu te voi mai auzi niciodată spunându-mi ‘Bună dimineață, dragă! Sunt bine! Cum sunt fetele?’ Și cel mai important lucru este că nu-mi vei mai spune niciodată «Te iubesc». (…) Ai fost ca un soare strălucitor, un exemplu pentru copiii, care te adoră și întreabă mereu «când vine tata?». Cum să le spun că nu te vor mai vedea niciodată?”, a scris Mariana pe Instagram, conform publicației Capital.ro.