Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în presă! Ultimul interviu cu ziaristul și revoluționarul Romulus Cristea. EXCLUSIV EvZ
Doliu în presă! Ultimul interviu cu ziaristul și revoluționarul Romulus Cristea. EXCLUSIV EvZ

Doliu în presă! Ultimul interviu cu ziaristul și revoluționarul Romulus Cristea. EXCLUSIV EvZ

Pe colegul nostru Romulus Cristea, de 56 de ani și jurnalist de 30 de ani, l-a lăsat inima. Ultimul interviu al regretatului ziarist și revoluționar a fost pentru EVZ

L-am cunoscut pe Romulus în redacția României libere, ziar căruia i-a dedicat cei mai frumoși ani ai săi. Reporterul a fost un pasonat al meseriei și nu a făcut nicidotată uz de toate avantajele date de diploma de luptător în Revoluția din Decembrie 1989, chit că a fost printre primii pe baricada de la Inter și printre ultimii care au părăsit-o.

În decembrie, anul trecut, i-am luat un interviu și în calitate de fost coleg, dar și de beligerant, că eu, ca militar în termen, eram de partea cealaltă a baricadei.

Romulus a fost un om și un ziarist cinstit. N-a făcut compromisuri cu meseria, a terminat mai multe facultăți și și-a văzut de slujba de jurnalist până în ultima clipă.

Romulus a fost membru activ al Ligii Studenților din România, a studiat „Relații publice și publicitate” la Facultatea de Jurnalism si Știintele Comunicarii, a învățat „Managementul Informațiilor de Securitate Națională”, la Academia Naționala de Informații „Mihai Viteazul”, și a terminat și Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

A terminat și Dreptul și a studiat și la Facultatea de Științe Economice. A scris peste 20 de cărți pe diverse domenii. A fost o veritabilă „enciclopedie” și un bun coleg.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!