Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea sportului! Legenda din România și-a dat ultima suflare. Fanilor nu le-a venit să creadă
Doliu în lumea sportului! Legenda din România și-a dat ultima suflare. Fanilor nu le-a venit să creadă

Doliu în lumea sportului! Legenda din România și-a dat ultima suflare. Fanilor nu le-a venit să creadă

Un fost sportiv, câștigător al Cupei Campionilor Europeni, s-a stins din viață. Ioan Teodorescu a fost unul dintre cei mai iubiți antrenori și jucători de rugby. Colegii săi au rămas marcați de tragica veste.

Legenda rugby-ului și-a dat ultima suflare în această vineri, la vârsta de 85 de ani. Acesta a uimit lumea sportului cu performanțele sale ca antrenor și jucător.

Ioan Teodorescu a fost unul dintre cei mai mari jucători de rugby din România. În 1964 a devenit campion european cu Grivița Roșie, echipă cu care a câștigat de patru ori titlul național: în 1962, 1966, 1967 şi 1970.

Acesta și-a început cariera în rugby la o varstă fragedă, fiind selectat în echipa națională de tineret. A ajuns foarte rapid la turneele din Belgia, Franța și Italia, dar și la Cupa Păcii. Postul său de bază în echipă era aripă dreaptă, dar a jucat și aripa stânga, chiar și în linia a treia. Ioan a avut performanțe incredibile în prima ediție a Cupei Campionilor Europeni, în 1962, desfășurată la București și pierdută de Grivița Roșie cu 3-11. În a doua ediție, acesta a avut o energie de invidiat în toate meciurile.

În ultimii ani, campionul a fost președintele Asociației Columbofile Sector 6 București, deținând porumbei–voiajori cu recorduri de zbor de 800–1.000 km, care i-au adus o mulțime de reușite, medalii și cupe.

Marele campion s-a stins din viață

Federaţia Română de Rugby a anunțat tragica veste pe pagina oficială.

Federaţia Română de Rugby îşi exprimă regretul faţă de dispariţia uneia dintre marile personalităţi ale rugbyului românesc, Ioan Teodorescu. Jucător cu o carieră impresionantă, devenit apoi antrenor, întotdeauna aproape de Ovalul autohton, acesta s-a stins din viaţă la vârsta de 85 de ani”, a anunţat FRR pe site-ul oficial.

Nume mari din rugby-ul românesc au ținut să îi transmită o serie de mesaje, în semn de admirație și respect.

„Generaţia de aur a Rugbyului Românesc se reuneşte în Cer. De astăzi, pe postul de aripă merge şi fostul internaţional Ioan Teodorescu.

Ne plecăm capetele cu gratitudine în faţa acestui mare sportiv al României şi al Rugbyului. Dumnezeul să-l odihnească în pace!”, a scris Alin Teodorescu pe Facebook.

”Primul antrenor din viaţa mea a decis să antreneze în Rai. Îl aşteaptă acolo tata şi toată mişcarea griviţeană plecată la Ceruri.

Ioan Teodorescu a fost, în primul rând, un om extraordinar şi pentru asta nu sunt cuvinte suficiente să-i mulţumesc.”, a scris fostul internațional român pe Facebook.

Fanii îl pot conduce pe ultimul drum luni, 6 decembrie, ora 12:00, la Cimitirul Reînvierea din Capitală (zona Bucur Obor), potrivit Impact.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: