Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea fotbalului. A murit o legendă a Manchester City
Doliu în lumea fotbalului. A murit o legendă a Manchester City

Doliu în lumea fotbalului. A murit o legendă a Manchester City

Doliu în fotbal. O mare legendă de la Manchester City, Colin Bell, a murit la vârsta de 74 de ani.

Colin Bell, un mare jucător de la Manchester City timp de 13 ani, a decedat astăzi, la vârsta de 74 de ani.

Tragica veste a fost anunțată de clubul din Manchester, care anunță că fostul mijlocaș de legendă a fost doborât de o boală cu care se confrunta de puțin timp, specificând că nu a fost vorba de Coronavirus, refuzând să dea detalii despre boala care i-a luat viața.

Cariera lui Colin Bell

În cei 13 ani petrecuți la Manchester City, între 1966 și 1979, Bell, supranumit „Colin the King” a adunat 492 de meciuri și 152 de goluri pentru „cetățeni”. Impactul său asupra clubului a fost atât de mare încât în 2004 una dintre tribunele stadionului „Etihad” a fost denumită „Colin Bell”, în onoarea sa.

Colin a câștigat mai multe trofee la Manchester City: Cupa Angliei (1969), Cupa Ligii (1970), două Supercupe ale Angliei (1968 și 1972) și Cupa Cupelor (1970). Totodată, a ieșit campion atât în prima, cât și a doua divizie a fotbalului englez.

Mijlocaş de clasă, neobosit, Bell a făcut parte din echipa lui City care câştiga titlul în prima divizie în sezonul 1967-68, fotbalistul marcând 152 de goluri pentru clubul din Manchester în 492 jocuri, între 1966 şi 1979.

Bell a câştigat, de asemenea, Cupa Angliei, Cupa Ligii şi Cupa Cupelor în cea mai de succes perioadă a clubului, până la performanţele de dată recentă.

Un mare favorit al fanilor, Bell a fost supranumit Nijinsky după cursa de cai de rasă, în semn de omagiu pentru rezistenţa sa.

Bell a adunat 48 de selecţii pentru naţionala Angliei, pentru care a evoluat la Cupa Mondială din 1970. El ar fi avut mai multe selecţii în reprezentativă, dar a suferit o accidentare gravă la genunchi în 1975, la vârsta de 29 de ani.

Tribuna de Vest a stadionului echipei Manchester City, Etihad Stadium, este numită după Colin Bell, care a jucat la echipele de juniori ale clubului şi a fost ambasadorul acestuia, scrie Agerpres.