Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea boxului. Omul căruia mulți campioni îi datorează performanțele nu mai este
Doliu în lumea boxului. Omul căruia mulți campioni îi datorează performanțele nu mai este

Doliu în lumea boxului. Omul căruia mulți campioni îi datorează performanțele nu mai este

Lumea sportului este în doliu, după ce Ion Șerban, fost președinte al Federației Române de Box, omul care a contribuit la performanțele a numeroși campioni români, după revoluție, a încetat din viață.

Anunțul despre decesul fostului conducător al Federației Române de Box a fost făcut pe site-ul oficial al acestui for national. În vârstă de 71 de ani la data la care a plecat dintre noi, Ion Şerban a condus Federaţia Română de Box în perioada cuprinsă între anii 1993 și 2000. În această perioadă au făcut performanță mulți campioni, între care Francisc Vaștag, Leonard Doroftei, frații Marian și Dorel Simion, Lucian Bute, Adrian Diaconu și mulți alții.

„De numele lui Şerban se leagă aproape toate ultimele mari performanţe ale «nobilei arte româneşti» de după revoluţie. Forţa României în boxul mondial de după ’90 nu se datora numai pugiliştilor de top pe care îi avea, de la Vaştag, Doroftei, Marian şi Dorel Simion, la Bute, Adrian Diaconu şi mulţi, mulţi alţii, ci şi lui Ion Şerban”, se arată în comunicatul de presă de pe site-ul Federației.

Potrivit sursei citate, în perioada în care a condus Federația, pugiliștii români s-au bucurat de toată aprecierea și au fost tratați așa cum merită, pentru rezultatele pe care le-au obținut.

„Sub conducerea acestuia, pugiliştii români nu s-au temut de arbitraje ostile în marile competiţii internaţionale şi nici nu au avut griji legate de faptul că munca lor nu va fi apreciată financiar aşa cum se cuvine”, se arată în comunicat.

Actualul președinte al Federației de Box, Vasile Cîtea a apreciat activitatea predecesorului său, arătând că Ion Șerban a fost o forță nu doar în boxul românesc ci și la nivel mondial.

„Ion Şerban a fost o forţă a boxului mondial, nu numai a celui românesc, pe care l-a iubit şi susţinut necondiţionat. Îi datorăm recunoştinţă pentru tot ce a făcut pentru boxul nostru. Condoleanţe familiei îndoliate şi odihnă veşnică pentru omul şi domnul preşedinte care a fost Ion Şerban!”, a transmis preşedintele FR Box, Vasile Cîtea.

Înmormântarea fostului președinte al Federației de box va avea loc marţi 17 noiembrie, la ora 12:00, la Cimitirul Central din Constanţa, orașul său natal.