Evenimentul Zilei > Actualitate > Au fost găsiți în viață, după 19 zile, într-o zonă în care s-a filmat „Stăpânul inelelor”
Au fost găsiți în viață, după 19 zile, într-o zonă în care s-a filmat „Stăpânul inelelor”

Au fost găsiți în viață, după 19 zile, într-o zonă în care s-a filmat „Stăpânul inelelor”

Doi excursioniști pierduți în pustiul „ostil” din Noua Zeelandă au fost găsiți în viață doar cu răni minore după 19 zile.

Dion Reynolds și Jessica O’Connor, ambii 23 de ani, au fost salvați din vastul Kahurangi National Park miercuri, după ce un elicopter plecat în căutarea lor a observat fum într-o mică poiană.

Perechea și-a început drumeţia pe 9 mai cu intenţia de a sta aproximativ cinci zile. Dar în primele zile cei doi s-au rătăcit după ce s-a lăsat ceața. Un prieten a raportat dispariţia lor pe 18 mai.

Un elicopter așteaptă miercuri lucrătorii de căutare și salvare pentru a găsi doi călăreți dispăruți în Parcul Național Kahurangi din Insula de Sud a Noii Zeelande, miercuri (CPL Naomi James / New Zealand Defense Force via AP)

La căutarea tinerilor au participat 50 de persoane, inclusiv cinci experți, trei echipe de câini și două echipaje cu elicoptere.

„Această căutare a fost deosebit de dificilă fiind este o zonă cu multă vegetaţie”, a spus Sgt. Malcolm York, coordonator şi expert în căutări al poliției din Nelson.

Perechea trebuia să se întoarcă din Parcul Național Kahurangi pe 14 mai, dar abia au fost găsite. Foto / 123rf

După ce au suferit răni minore și odată cu terminarea alimentelor pe care le-au avut la ei, Reynolds și O’Connor au decis să rămână într-un singur loc și să aștepte ajutor.

Purtătorul de cuvânt al ambulanței St. John, Ngaire Jones, a declarat că perechea a fost adusă de elicopter la Aeroportul Nelson, apoi au fost transportaţi la Spitalul Nelson.

Poliția a spus că starea lor părea foarte bună.

Parcul național este al doilea ca mărime din Noua Zeelandă, iar unele zone nu au trasee. A fost una dintre locațiile utilizate în filmarea trilogiei „Stăpânul inelelor”, informează Foxnews.